Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HITNA ISTRAGA

Zaštitar pao s tribine na Svjetskom prvenstvu i preminuo, slučaj se istražuje

FIFA World Cup Qatar 2022 - Workers and FIFA Legends Friendly match
Foto: IBRAHEEM AL OMARI/REUTERS
1/3
14.12.2022.
u 18:40

Na početku turnira radnik, za kojeg se vjeruje da je s Filipina, izgubio je život u nesreći tijekom obavljanja popravka u hotelu reprezentacije Saudijske Arabije. Ugledni američki novinar Grant Wahl također je preminuo na turniru nakon što se srušio na stadionu tijekom četvrtfinala, ali smrti je nažalost bilo još.

Nakon pada sa tribina stadiona Lusail, zaštitar je umro u bolnici tri dana nakon pada, objavili su u srijedu organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Organizatori su na Twitteru objavili da je Kenijac John Njua Kibue "pretrpio ozbiljan pad" na stadionu u subotu i da je prebačen u bolnicu nakon što mu je pružena pomoć na licu mjesta.

Od zadobivenih ozljeda preminuo je u utorak. U priopćenju su napisali kako organizatori "hitno istražuju okolnosti koje su dovele do pada".

- Izražavamo iskrenu sućut njegovoj obitelji, kolegama i prijateljima u ovim teškim trenucima. Također ćemo se pobrinuti da njegova obitelj dobije sva zaostala dugovanja - objavili su organizatori.

Na početku turnira radnik, za kojeg se vjeruje da je s Filipina, izgubio je život u nesreći tijekom obavljanja popravka u hotelu reprezentacije Saudijske Arabije.

Ugledni američki novinar Grant Wahl također je preminuo na turniru nakon što se srušio na stadionu tijekom četvrtfinalne utakmice između Argentine i Nizozemske u petak.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - England v France - Al Bayt Stadium, Al Khor, Qatar - December 10, 2022 Flowers are laid at a media tribune desk in memory of the American journalist Grant Wahl, who passed away yesterday REUTERS/Lee Smith TPX IMAGES OF THE DAY Photo: Lee Smith/REUTERS
Foto: Lee Smith/REUTERS

Međunarodno udruženje sportskih novinara AIPS na svojoj je stranici izvijestilo o još dva smrtna slučaja.

Prošle nedjelje 44-godišnji katarski fotoreporter Halid al-Mislam preminuo je dok je izvještavao sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, potvrdila je Al-Kass TV, medijska kuća za koju je radio. Okolnosti njegove smrti nisu odmah poznate, ali je AIPS-u potvrđeno da se vjeruje da je umro od srčanog udara.

Britanski tehnički direktor ITV-a Roger Pearce također je preminuo u Katru 21. studenoga, potvrdila je ta mreža. Cijenjena osoba u industriji sportskih medija, Pearce je radio na svom osmom Svjetskom prvenstvu prije umirovljenja.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije