Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI NIZOZEMAC

Vatrenima je skoro 'ukrao' Euro, Modrić ga dobro pamti, a sada sudi finale turnira!

Susret Walesa i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
Autori: Hina, Eva Grgić
08.07.2021.
u 21:16

Na ovom prvenstvu Kuipers je sudio dvije utakmice u grupnoj fazi - Danska protiv Belgije i Slovačka protiv Španjolske - te četvrtfinale između Danske i Češke

Bjorn Kuipers će biti prvi Nizozemac koji će suditi finale Europskog prvenstva u nedjelju između Engleske i Italije na Wembleyu, objavila je UEFA u četvrtak.  Kuipers je međunarodne utakmice počeo suditi 2006. godine, a prije ovog finala je sudio dva finala Europa Lige i jedno finale Lige prvaka  te je bio dio sudačkog tima na europskim prvenstvima 2012. i 2016. i na zadnja dva svjetska prvenstva.

Na ovom prvenstvu Kuipers je sudio dvije utakmice u grupnoj fazi - Danska protiv Belgije i Slovačka protiv Španjolske - te četvrtfinale između Danske i Češke.

Sjeća ga se i Luka Modrić. Naš kapetan je tijekom utakmice drugog kola Lige prvaka 2017. godine, između njegova Reala i Borussije Dortmund dobio je vjerojatno najneobičniji žuti karton u karijeri. U 40. minuti dosuđen je slobodan udarac za njemačku momčad, a nakon što je Bjorn Kuipers pokazao gdje bi trebao biti živi zid kraljevskog kluba Modriću se učinilo da je nizozemski sudac pogriješio. Hrvat je potom počeo mjeriti udaljenost živoga zida od mjesta izvođenja udarca. Kad je završio Kuipers mu je mirno pokazao žuti karton. No, Real je stigao do prve pobjede u Dortmundu  pa Luki nije teško pala ova opomena.

Ako ga se želite sjetiti u odnosu s Modrićem u recentnijem vremenu, Nizozemac je sudio i susret Hrvatske i Walesa u Cardiffu koji je završio 1:1 u kvalifikacijama za ovaj Euro. Kod gola domaće momčadi Kuipers je napravio grubi previd propustivši suditi prekršaj nad Mateom Kovačićem. Kovačić je pokupio jednu odbijenu loptu, a na njega startao Ben Davies. Bio je to čisti prekršaj, ali je Kuipers je pustio igru nakon čega je Bale zabio pogodak. Modrić, Lovren i ostatak društva su mu imali što za reći tada i nisu ga štedjeli. Do utakmice s Walesom sudio nam je šest puta. Četiri puta smo slavili, a dvaput remizirali uz ukupnu gol razliku 11:3. 

Kuipersu će pomoćnici u nedjeljnom finalu biti Nizozemci Sander van Roekel i Erwin Zeinstra, dok će Španjolac Carlos Del Cerro Grande biti četvrti sudac.
 

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
21:37 08.07.2021.

Uefa ne prepušta ništa slučaju. Englezi će imati vjetar u leđa

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
21:37 08.07.2021.

I ja sam ga vidio na "djelu" u Maksimiru kada je oštetio Dinamo protiv Yag Bousa, kada je pred njime Švicarac rukom, koja je bila ispružena u visini ramena, obranio na 16 metara loptu koju je uputio Oršić, ne sudivšvii ništa kod rezultata 1-o za Dinamo, da bi onda u kontranapadu sudio penal za Švicarce. Prodani gnjus kao i onaj njegov zemljak jučer.

GR
Grga61
23:27 08.07.2021.

Čeferin je očito jači od Rosetija. Slovenac je naštimao i drugog Nizozemskog lopova samo da Englezi postanu prvaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije