Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Juranovićev Berlin ispao iz Europe u dvoboju dva Uniona. Vatreni nije zabio treću utakmicu zaredom

Juranovićev Berlin ispao iz Europe u dvoboju dva Uniona. Vatreni nije zabio treću utakmicu zaredom
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
16.03.2023. u 22:52
Royal Union SG
3-0
Union Berlin
Union SG - Union Berlin, 21:00, Lotto Park, Anderlecht
KRAJ

Gotovo je, Royal Union SG uvjerljivom je pobjedom prošao dalje u Europskoj ligi, dok Union Berlin završava svoj put u natjecanju. 

90+4' GOL

Gem, set, meč. Lapoussin je stavio točku na i savršene večeri Royala i pogodio za konačnih 3:0. 

90'

Ušli smo u sudačku nadoknadu. 

89'

Činilo se da je Amani zabio treći gol utakmice, ali VAR ga je poništio zbog zaleđa.

85'

Sve se više približavamo kraju, a igru je sada napustio Teddy Teuma, koji je zamijenjen. 

80'

Janik Haberer (Berlin) ušao je s klupe pa u kratkom roku zaradio dva žuta i sada napušta teren. Union ostaje s desetoricom...

75'

Juranović je sada izašao iz igre. Na terenu će ga zamijeniti Niko Giesselmann. 

66'

Becker je izveo slobodan udarac i bilo je to solidno, ali nije naciljao okvir pa će Gilloise dobiti novi gol-aut. 

63' GOL

Boniface je izvrtio braniče Uniona, ni trojica ga nisu uspjela zaustaviti, potom dao loptu Amaniju koji iz blizine ne promašuje. Belgijski navijači slave, blizu pobjede su.

60'

Kapetan Tuema, strijelac jedinog pogotka dosad, završio je podu. Pružala mu se pomoć i nakon kratke se pauze pridigao. 

53'

S ovih 1:0, dakle, prolazi domaćin, ukupno bi bilo 4:3. No, kraj je još daleko, vidjet ćemo može li gostujući Union nešto izvući iz rukava...

49'

U jednom duelu Juranović je laktom dobio u lice pa je sudac pokazao da je prekršaj za Union, kojeg gosti nisu iskoristili za neku značajniju akciju. 

46'

Odmah pokušava Union jednom dugom loptom u šesnaesterac protivnika. No, vratar je siguran, oko njega nema nikoga. 

46'

Krenuo je drugi dio u Bruxellesu...

45+1'

Sudac je označio kraj prvog dijela i momčadi poslao u svlačionicu. Domaćini imaju minimalnu prednost golom iz 18. minute. 

45'

Minuta nadoknade. 

43'

Opet je Becker opasan, opet je riječ o zaleđu. Dobio je sjajnu loptu u vrh napada, no bio je ispred belgijske obrane i prilika za izjednačenje je propala. 

41'

Sheraldo Becker pokrenuo je napad Union Berlina pa zaradio korner, no sudac je u idućoj akciji označio zaleđe. 

39'

Kapetan Nijemaca Rani Khedira pokazuje znakove nervoze. Sada je nezgodno startao na protivničkog igrača na sredini terena nakon izgubljene lopte. Želja za povratkom iz minusa je očita...

33'

Lucidan pokušaj Gillioise. Jedan od njihovih napadača vidio je da golman Berlina nije pred svojim vratima pa iz daljine pokušao zaprijetiti. Samo gol-aut u konačnici za njemačku momčad. 

27'

Diogo Leite (Union Berlin) prvi je ušao u bilježnicu suca zbog prekršaja. 

18' GOL

Drugi napadač Belgijaca Andigra dobio je loptu na desnoj strani koja se odbila kapetanu Teddyju Teumi. 'Desetka' Royalea okušala je udarac i pogodila mrežu za 1:0. Gilloise vodi! 

17'

Domaći igrač Burgess završio je na travnjaku nakon duela. Pružena mu je pomoć i nastavlja utakmicu.

15'

U prvih 15 minuta nešto su više prijetili domaćini... Jasno je tko im je meta u kaznenom prostoru - robusni napadač Boniface, koji predstavlja najveću opasnost za obranu suparnika. 

8'

Juranović je solidno opalio, ali nije uspio ugroziti protivničkog vratara. Michel je izveo slobodan udarac s 20-ak metara, od živog se zida odbilo na udarac Hrvatu, koji nije bio dovoljno precizan. 

6'

Kakva prilika za Belgijce! Krenuli su u izgledan napad, obrana Berlina je zaspala, prvo su izbili loptu koja je išla prema mreži, da bi njihov najistureniji igrač Victor Boniface potom zatresao vratnicu. Ostaje 0:0...

4'

Premijerni udarac na utakmici uputio je Berlinov Sven Michel. Riječ je o igraču koji je postigao zadnji pogodak u onoj prvoj utakmici protiv Royal Uniona, koja je završila rezultatom 3:3. 

1'

Utakmica je upravo počela. 

USKORO KREĆEMO

Momčadi su izašle na teren. Inače, i jednima i drugima ovo je debitanska sezona u Europskoj ligi. 

JOSIP JURANOVIĆ

Spomenuli smo Juranovića pa spomenimo i to da je bivši kapetan Hajduka zabio dva gola u zadnja dva nastupa. Jedan, dakle, belgijskom Unionu, a nakon toga Wolfsburgu Nike Kovača u prvenstvu, s bijele točke. 

SUDAC

Utakmicu će suditi Španjolac Jose Maria Sanchez. 

SASTAVI

Stigli su sastavi za večerašnji okršaj. Juranović kao najbolje ocijenjeni igrač Berlina kreće u prvih 11. 

 

STRELOVIT USPON

Nije ni berlinski Union momčad s dugom tradicijom rezutata. Tako su u 2019./20. sezonu okončali kao 11. na tablici. Danas su zato znatno bolji i kvalitetniji, no ostaje vidjeti mogu li nastaviti s takvim rezultatima...

TKO JE PROTIVNIK BERLINA?

Royale Union Saint-Gilloise, kako glasi puno ime belgijskog kluba, prošle je godine osvojio naslov u tamošnjem Jupileru kao friško promovirana momčad. Naime, samo sezonu ranije, bili su u drugoj ligi Belgije. 

PRVI SUSRET

Naime, dvoboj u Berlinu završilo je rezultatom 3:3. Belgijci su triput vodili, ali su na kraju ostali bez prednosti uoči uzvrata. 

 

Josip Juranović bio je strijelac prvog pogotka u njemačkim redovima. Preciznim udarcem je prebacio gostujući živi zid i pogodio gornji desni kut suparničkog gola za izjednačenje na 1:1.

DOBRA VEČER

Poštovane čitateljice, poštovani čitatelji Večernjeg lista,

 

dobra Vam večer i dobrodošli na tekstualni prijenos uzvratne utakmice Europske lige između dva Uniona - belgijskog i berlinskog kluba, za kojeg igra naš Josip Juranović.

 

Utakmica se igra u Bruxellesu od 21 sat, a mogla bi biti osobito zanimljiva s obzirom na to da smo u prvom srazu vidjeli čak šest pogodaka...

Komentara 2

DM
drazen.muhvic
08:24 17.03.2023.

Sjećate li se najave naših tiskovina nakon ždrijeba za ovo kolo Europa lige? Onoga o najlakšem poslu za Union Berlin? Samo zato što tamo igra netko naš...

BP
Besposlen pop
03:21 17.03.2023.

Stvarno je čudno da branič već treću utakmicu nije zabio gol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije