Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Edi Džindo, Hina
14. HNL KOLO

VIDEO Hajduk jedva svladao Rudeš (1:0), Mislav Karoglan pogodio s ključnom izmjenom

VIDEO Hajduk jedva svladao Rudeš (1:0), Mislav Karoglan pogodio s ključnom izmjenom
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
04.11.2023. u 20:04

Nogometaši Hajduka osvojili su tri boda u 14. kolu HNL-a, na svom su Poljudu splitski nogometaši s 1-0 (0-0) pobijedili posljednjeplasirani Rudeš.

Posve neuvjerljivi Hajduk pobijedio je pogotkom kojeg je u 47. minuti postigao Aleksandar Trajkovski. Hajduk se time bodovno izjednačio na vrhu ljestvice s Rijekom, dok je Rudeš ostao posljednji te i dalje traži put do premijerne prvenstvene pobjede. Ima tek tri boda na kontu.

Kroz cijelo prvo poluvrijeme Hajduk, koji je ovaj susret odigrao oslabljen bez niza igrača iz udarne momčadi, se mučio. Teško su Splićani stvarali prave šanse i posljednja momčad na ljestvici je uglavnom bila ravnopravna domaćinu.

Najbolju šansu Hajduk je propustio u 32. minuti kada je Rudeš spasio okvir vrata. Nakon ubačaja Sahitija glavom je loptu okrznuo Pukštas, ali su centimetri bili na strani gostiju.

Hajduk je ipak poveo na samom startu drugog dijela. U 47. minuti Dajaku je ubacio, a Trajkovski je uspio pogoditi suparničku mrežu za svoj premijerni pogodak u splitskom dresu.

Nakon primljenog pogotka imao je Rudeš dva solidna dolaska pred suparnička vrata, Topić i Pešić su pokušali izjednačiti, ali su ipak ostali daleko od toga. Još je bolju šansu za goste imao Šimović u 68. minuti, ali i to je domaćin preživio.

Sve dvojbe mogao je Hajduk riješiti u 78. minuti kada je Sigur probio desnu stranu, a Tomečak je šeprtljavo reagirao i skoro pogodio vlastitu mrežu.

U samoj završnici vatreno je bilo u domaćem šesnaestercu. Tražili su gosti jedanaesterac, ali ga nisu dobili, dok je u nadoknadi Pavlović promašio prazna vrata za bod Rudeša na Poljudu. Sažetke s utakmice pogledajte OVDJE.

U prvom subotnjem susretu ovog kola nogometaši Gorice ostvarili su domaću pobjedu, s 3-0 (1-0) su svladali Osijek. Prvi je to poraz Osječana otkako ih je trenerski preuzeo Zoran Zekić, a Gorica je, pak, ovom pobjedom preskočila upravo subotnjeg suparnika na ljestvici. Sada je Gorica četvrta, a Osijek peti.

U nadoknadi prvog dijela za 1-0 je pogodio Dino Štiglec, dok je u 82. minuti za 2-0 zabio Marko Soldo. Sve je zaključeno u 87. minuti kada je Jurica Pršir postigao gol za 3-0.

U petak su u Zagrebu Lokomotiva i Rijeka remizirali 1-1 nakon što je domaćin poveo golom Indrita Tucija u 27., a izjednačio Toni Fruk u 43. minuti.

Posljednje dvije utakmice 14. kola igraju se u nedjelju, a sastaju se Varaždin - Dinamo od 15 sati te Istra 1961 - Slaven Belupo od 17.10 sati.


 
 

Komentara 3

Avatar Ričard
Ričard
20:03 04.11.2023.

Pa ka niko neće, nek Gorica bude prvak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije