Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Stjepan Meleš
DAN ODLUKE

Hrvatska izborila veliki remi protiv Belgije i plasirala se u drugi krug SP-a!

Hrvatska izborila veliki remi protiv Belgije i plasirala se u drugi krug SP-a!
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
01.12.2022. u 18:04

Hrvatska reprezentacija osvojila je drugo mjesto u skupini F odigravši 0-0 protiv Belgije, a kao prvi su mjesto u osmini finala izborili Marokanci koji su svladali Kanadu sa 2-1. Hrvatska je opasno živjela u drugom poluvremenu, nakon što je bila bolja u prvom, u kojem je Anthony Taylor zbog milimetarskog zaleđa poništio već dosuđeni kazneni udarac za Hrvatsku. U drugom dijelu je Romelu Lukaku pogodio vratnicu i još tri dobre prilike za postizanje pogotka.

U dvoboju Maroka i Kanade već nakon 23 minute dvoboja marokanci su imali dva gola prednosti. U 4. minuti početničku pogrešku vratara Milana Borjana iskoristio je Hakim Ziyech. Borjan je izašao iz kaznenog prostora i dodao loptu Ziyechu na 30 metara, a ovaj ga je preciznim udarcem prebacio za vodstvo.

U 23. minuti Hakimi je dugim dodavanjem izbacio Youssefa El Nesyrija, a marokanski napadač je odlično primio loptu i u sprintu došao do kaznenog prostora te sa 12-13 metara pogodio bliži kut pokraj loše postavljenog vratara Borjana.

U 40. minuti Kađani su smanjili zaostatak. Po lijevom boku prošao je Sam Adekugbe i poslao loptu prema kaznenom prostoru. Na putu se ispriječio Nayef Aguerd promijenio putanju lopte i pogodio bliži kut svojih vrata.

U osmini finala Hrvatska ide na prvoplasiranu reprezentaciju iz skupine E, a taj će dvoboj biti odigran u ponedjeljak, 5. prosinca. Marokanci će 6. prosinca igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine E.

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 161

Avatar Trica
Trica
16:24 01.12.2022.

Neka je sa srećom komšije 💪💪⚽⚽⚽🥂🥂🥂

DU
Deleted user
16:00 01.12.2022.

Sretno, Hrvatska!

ST
stefj
17:59 01.12.2022.

Uz veliku dozu sreće idemo dalje. Super... Ako ćemo ovako igrati, protiv Španjolske nemamo šanse. Danas je opet greška u procjeni Dalića, Livaja je bio igrač manje na terenu... Puno se toga napuhalo na osnovu jedne pobjede protiv jedne od najlošijih ekipa na prvenstvu. Treba se stručni stožer malo uozbiljiti i napraviti kvalitetnu procjenu protivnika, te na osnovu toga odabrati taktiku i igrače. Danas opet hendikep radi toga, Livaja je bio promašaj... No, sve je dobro što se dobro svrši...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije