Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELE ČEKATI

Tri engleska giganta poslala službene ponude za Gvardiola: Sve tri ruše rekorde!

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS
1/45
11.12.2022.
u 15:00

Joško je sad u potpunosti fokusiran na SP i reprezentaciju te neće razmišljati o ovim ponudama sve dok turnir ne završi. No, nakon ovakvih igara vrlo vjerojatno će već ove zime, ili na ljeto, moći birati klub u koji će ići

Hrvatski reprezentativni branič Joško Gvardiol (20) oduševio je cijeli nogometni svijet na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Mladi stoper Leipziga povisio je kvalitetu hrvatske obrane za nekoliko razina, do te mjere da smo i s relativno slabom napadačkom igrom uspjeli doći do polufinala svjetske smotre. Nisu to primijetili samo ljudi iz Hrvatske, već i iz cijelog svijeta.

Stoga ne čude nove vijesti koje je u javnost iznio inače vrlo pouzdani Talijan Santi Aouna. Za tamošnji Footmercato objavio je da su Leipzigu za Gvardiola već sad stigle tri službene ponude.

Sve tri ponude stižu iz Premier lige, Chelsea je za Gvardiola poslao službenu ponudu od 90 milijuna eura, Manchester United je poslao ponudu od 95 milijuna eura, a Manchester City troznamenkastu od 100 milijuna eura.

Također valja istaknuti da se i minhenski Bayern službeno zainteresirao za Gvardiola, ali nisu Leipzigu poslali ponudu, nego upit o Gvardiolovoj cijeni.

U slučaju da se ijedna od ove tri ponude materijalizira, Gvardiolov transfer bi postao najskuplji u povijesti nogometa za nekog braniča. Taj rekord trenutno drži Englez Harry Maguire, koji je prije tri godine iz Leicestera stigao u Manchester United za 87 milijuna eura.

09.12.2022., stadion Education City, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Brazil. Josko Gvardiol Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Također, ako neka od ovih ponuda bude prihvaćena, snažno će profitirati i hrvatski prvak Dinamo, koji bi u tom slučaju zbog Gvardiola inkasirao između 14 i 16 milijuna eura. Taj novac Dinamu bi bio isplaćen zbog klauzule o postotku budućeg transfera koja stoji u transfer dogovoru iz 2021. kad je Dinamo Joška prodao Leipzigu za 18.8 milijuna eura. Dakle, Dinamo će zbog klauzule o budućem transferu vjerojatno zaraditi sumu blizu onoj za koju je Gvardiola i prodao.

Međutim, Joško je sad u potpunosti fokusiran na SP i reprezentaciju te neće razmišljati o ovim ponudama sve dok turnir ne završi. No, nakon ovakvih igara vrlo vjerojatno će već ove zime, ili na ljeto, moći birati klub u koji će ići.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 5

Avatar bolešnji
bolešnji
17:34 11.12.2022.

Jedan njemački portal (nije Fenix Magazin) danas piše da se Real Madrid interesira za Joška. Cijena koju su spremni ponuditi nije pisala, no Madrid će pratiti što drugi nude.

DU
Deleted user
16:35 11.12.2022.

Pihhh, Hajduk dobije više od prodaje jogurta samo je valuta u forintama...

Avatar kreky_87
kreky_87
21:50 11.12.2022.

Ne volim City nikao, ali bi mu možda bilo dobro igrati koju sezonu pod Pepom. Taktički i igrački bi još napredovao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije