Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzrok smrti nije poznat

Tragedija na utakmici Argentine i Nizozemske: Najpoznatiji američki sportski novinar (48) preminuo za vrijeme prijenosa

Foto: reuters
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.12.2022.
u 07:27

Bio je velik kritičar domaćina. Jedna od njegovih posljednjih objava bila je o smrti radnika migranata u Kataru tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva i ravnodušnoj reakciji katarskih vlasti.

Jedan od najpoznatijih američkih nogometnih novinara, Grant Wahl, preminuo je u petak u Katru dok je izvještavao sa Svjetskog prvenstva. Imao je 48 godina.

Wahl je umro dok je pokrivao utakmicu četvrtfinala, navodi se u priopćenju američkog nogometnog saveza, a mediji preciziraju da je preminuo tijekom susreta Argentine i Nizozemske. Uzrok smrti nije poznat.

"Cijela američka nogometna obitelj je slomljena zbog saznanja da smo izgubili Granta Wahla", stoji u priopćenju saveza. “Zahvaljujemo Grantu na njegovoj ogromnoj predanosti i utjecaju na našu igru u Sjedinjenim Državama. Njegovo pisanje i priče koje je ispričao nastavit će živjeti”, stoji u priopćenju, prenosi dpa.

Ranije tijekom turnira, Wahla su katarske vlasti prozvale jer je nosio majicu duginih boja kako bi iskazao podršku LGBT zajednici. Istospolne veze su ilegalne u Kataru.

A selfie shows Grant Wahl with a t-shirt supporting LGBTQ rights, who got detained, and was allegedly forced to remove it by Qatar World Cup security, before entering the stadium in Al Rayyan, Qatar released on November 21, 2022 in this picture obtained from social media. Grant Wahl via Twitter/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES. Photo: GRANT WAHL VIA TWITTER/REUTERS
Foto: GRANT WAHL VIA TWITTER/REUTERS

Wahl je postao prvo nogometno pero Sports Illustrateda 2000. godine i vjerojatno najpoznatiji nogometni novinar u SAD-u. Napustio je Sports Illustrated 2020., ali je nastavio pratiti nogomet.

Jedna od njegovih posljednjih objava bila je o smrti radnika migranata u Kataru tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva i ravnodušnoj reakciji katarskih vlasti.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 13

KP
Karlovacko pivo
08:30 10.12.2022.

Uzrok smrti su dugine boje ali toće se ustanoviti kad završi prvenstvo sućut obitelji i prijateljima

MI
mike67
09:00 10.12.2022.

Što te ne ubije to te ojača.

ST
Stipan
09:30 10.12.2022.

Nebi se čudio da su mu domaćini stavili nešto u coca Colu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije