Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Rukomet

Sreća da je magla pa se ništa ne vidi

18. siječnja 2009. u 17:35 2 prikaza

Brojni su gosti, navijači reprezentacija osječke A skupine Svjetskog rukometnog prvenstva, a osobito sami Osječani, imali brojne primjedbe na organizaciju sadržaja oko dvorane. Najvše na neuređen okoliš i nedostatak parkirališnih mjesta.

Oko same dvorane zemljane površine su raskopane, s brdima zemlje, ostataka građevinskog materijala i rupama, a posebna je kritika na dio sjevernog prijelaza uz samu dvoranu. Ljudi su do dvorane prilazili preko gole zemlje i blata nastojeći izbjeći opasnost od pada, pa čak i sa malom djecom u rukama. Ugostiteljska ponuda se svela na desetak štandova s kokicama, domaćim kikirikijem i špicama, ali stvar je donekle popravilo veći montažni objekt u kojem se moglo nešto i pojesti.

No, najveći je problem bio s mjestom za parkiranje. Ono uz samu dvoranu bilo je rezervirano za službene osobe i goste, dok su gledatalji ostavljali svoja vozila na obližnjim parkiralištima trgovačkih centara Baumax i Metro. No ni to nije bilo dovoljno već sat vremena prije početka jučerašnje prve utakmice, tj. oko 15.30 sati, tako da su ih ostavljali uz nekoliko stotina metara dugu pristupnu cestu. Oko 19 sati i to je bilo popunjeno.

- Dolazimo po blatu, a stranci se s pravom mogu uvrijediti s obzirom na izgled okliša. Što će misliti o nama. Barem da su ga sakrili nekakvim panoima. Sva sreća da je tolika magla da se ništa ne vidi - rekao nam je Osječanin Tomislav dodavši kako se takvo nešto nije smjelo dogoditi organizatorima jednog svjetskog prvenstva.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...