Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Te-kvon-do

Srbi odustali: Europsko prvenstvo u olimpijskoj 2020. nudi se Hrvatskoj

Lovre Brečić
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/2
05.02.2019.
u 23:04

S obzirom da gradski oci Splita oklijevaju (a taj bi grad bio najprimjereniji hrvatski domaćin), zagrebački gradonačelnik Bandić takvu priliku za domaćinstvo velikom sportskom događaju teško da će propustiti

Hrvatska se našla u stopostotnoj prilici da u olimpijskoj godini (2020.) bude domaćin Europskom prvenstvu u jednom sve popularnijem olimpijskom borilačkom sportu, a riječ je o te-kvon-dou.

Od već dodijeljenog im domaćinstva odustali su Srbi pod izlikom da se u to ne mogu upustiti jer ne žele da dođe do diplomatskog incidenta zbog nedopuštanja nastupa tekvondašima s Kosova kao što je lani bio slučaj u karateu, no navodno je još veći problem taj što im je jedan politički utjecajan dužnosnik završio u zatvoru.

Lovre Brečić
1/5

Hrvatski te-kvon-do savez na čelu sa Tonijem Nobilom spreman je preuzeti odgovornost i primiti se posla, a kako gradski oci Splita (koji bi bio najprimjereniji hrvatski domaćin ovome natjecanju) oklijevaju sve je veća vjerojatnost da će se to Prvenstvo održati u Zagrebu jer zagrebački gradonačelnik Milan Bandić takvu priliku neće propustiti. A takve priredbe koje imaju status velikih, kao što su atletski miting Hanžek i skijaška Snježna kraljica, financiranju se izravno iz gradskog proračuna.

Europska prvenstva u te-kvon-dou održavaju se svake druge godine obično u svibnju, a u ovom slučaju to je samo dva i pol mjeseca uoči Olimpijskih igara u Tokiju. Za sve naše sportaše s olimpijskom vizom bila bi to sjajna generalna proba na domaćem terenu.

Dakako, da bi se sve to i dogodilo potrebne su suglasnosti Hrvatskog olimpijskog odbora i Središnjeg državnog ureda za šport odnosno Vlade RH koja može dati suglasnost i bez financijskih obveza.

Ključne riječi

Komentara 4

IS
istinaizlike
00:12 06.02.2019.

Mda, tako nam je nasušno potrebno bilo i rukometno prvenstvo. Na kraju ostale nepotrebne dvorane - rupe bez dna.

DU
Deleted user
03:25 06.02.2019.

Okazion da se picigin proglasi olimpijskom disciplinom.

RO
roland
00:47 06.02.2019.

Piše se "Hrvatski taekwondo savez", a ne "Hrvatski te-kvon-do savez".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije