Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potištena hrvatska boksačica

Sara Beram: 'Ispričavam se hrvatskim medijima što nisam dala izjavu, no bila sam u šoku'

Foto: HOO/Slobodan Kadić
1/3
29.06.2023.
u 23:25

Zbog protivničina prljavog boksa, hrvanja i svjesnog udaranja laktovima, Šadrina nije zaslužila da joj pružim ruku jer sam dobila dvije runde a kažnjena sam upravo za onakav boks s kakvim je ona boksala, kazala je Beram

Nakon što je na kontroverzan način izgubila meč, u kojem je ulog bila olimpijska norma, Sara Beram nije imala ni snage ni volje davati izjave za hrvatske medije. Uvjerena da je pokradena, hrvatska boksačica je kroz miks zonu prošla samo odmahnuvši rukom te je tako propustila priliku da ispriča svoju priču te četvrtfinalne borbe na Europskim igrama s olimpijskim ulogom.

Ipak, s određenim vremenskim odmakom, Sara je shvatila da se nije profesionalno ponijela prema hrvatskim novinarima koji su za nju zdušno navijali pa se istima obratila snimljenom porukom.

GALERIJA Hrvatska boksačica Sara Beram

1/3

- Kako neposredno nakon borbe nisam bila u stanju dati izjavu jer sam bila u stanju šoka, i to zbog toga što sam u toj borbi ostala i bez medalje i bez olimpijske norme, ovim putem se ispričavam hrvatskim medijima.

A evo kako je ta sporna borba izgledala iz perspektive boksačice koja se osjećala zakinutom.

- Taktiku sam pripremila u dogovoru s trenerom Damirom Stručićem i u borbu sam ušla spremna i fokusirana, uvjerena da sam bolja boksačica što sam u prvoj rundi, koju sam dobila 4:1, i pokazala. U drugu rundu sam ušla taktički, da očuvam bodove, na što Ruskinja koja nastupa za Srbiju uzvraća uskakanjem, hrvanjem i držanjem te tako opstruira borbu. Prihvatila sam hrvanje i držanje kako bih izbjegla klinč i nastavila borbu s distance što mi Ruskinja svojim agresivnim hrvačkim stilom boksa nije omogućila. Štoviše, ubrzo sam ja kažnjena javnom opomenom a za nakon 20-tak sekundi i drugom koja je značila i gubitak meča. Dakle, meč je bio izgubljen u samo jednoj minuti borbe.

VEZANI ČLANCI:

A sve to Beram je navelo na pomisao da sudac nije časno odradio svoj posao što je ustvrdio čak i bivši srpski izbornik Miodrag Milić poručivši hrvatskoj boksačici "glavu bore Saro, pobjeda ti je oteta".

- Kazahstanski sudac u ringu od početka je meča imao prema meni agresivan pristup i doslovno me svjesno remetio u borbi, opominjući me za sve napravljeno što unutar a što van klinča. Unatoč tome što smo moj kut i ja bili svjesni kakav će biti ishod meča ja sam i u trećoj rundi pokazala da sam bolja i spremnija boksačica. I u toj posljednjoj rundi, unatoč trganju vrata i nekorektnom boksanju, Šadrina nije kažnjena.

VEZANI ČLANCI:

A tu negdje leži i razlog Sarine odluke da protivnici nakon borbe ne pruži ruku od čega su neki srpski tabloidni mediji napravili spektakl.

- Zbog njenog prljavog boksa, hrvanja i svjesnog udaranja laktovima, smatram da nije zaslužila da joj pružim ruku jer sam prema bodovnoj listi dobila dvije runde a kažnjena sam upravo za onakav boks s kakvim je ona boksala. Kod nekog drugog suca Šadrina bi bila kažnjena s četiri-pet opomena a ja eventualno s jednom. Nije mi jasno zašto nitko nije reagirao jer se znalo da je ona rođena Ruskinja koja je nastupala za A postavu ruske reprezentacije ali niti oko toga da kazahstanski sudac vodi borbu u kojoj sudjeluje kazahstanski trener pod srpskom zastavom.

Na koncu se Beram zahvalila na podršci:

- Hvala svim ljudima koji su mi dali podršku, i to i dalje čine. Nastavljamo dalje. Kroz jedan od dva kvalifikacijska turnira kvalificirat ću se za Olimpijske igre i tamo osvojiti medalju.

VIDEO Tura po Pampasu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
07:12 30.06.2023.

još ja vidim nešto mi nedostave već par dana..kad ono... izjava "boksačice" nakom "meča"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije