Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆE EP

Samo su Njemice naša ulaznica za drugi krug EP-a

'SPECIJAL MAX  27.11.2012., Porec - Hotel Dijamant, trening zenske rukometne reprezentacije Hrvatske.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
04.12.2012.
u 14:06

Glavne su zvijezde Mađarske igračice Györa – Kovacsics, Görbicz, Herr, Orban i Redei, a Györ je lanjski finalist Lige prvaka

Rukometašice Hrvatske večeras (20.15 sati) u Novom Sadu igrat će prvu utakmicu skupine na Europskom prvenstvu. Suparnice su nam Mađarice, reprezentacija koja je u Srbiju došla po medalju. Zanimljivo je da smo s Mađaricama na europskim prvenstvima igrali samo jednom i pobijedili smo sa 24:19.

– S obzirom na sastav s kojim smo otišli na Europsko prvenstvu, naša je ulaznica za drugi krug Njemačka s kojom igramo u trećem kolu. Njemice su došle sa samo dvije iskusnije igračice, a sve su ostale mlade – rekao je Nenad Šoštarić koji je bio izbornik na Svjetskom prvenstvu 1997. godine kada smo osvojili šesto mjesto.

Vladimiru Canjugi, sadašnjem izborniku, ovo će biti četvrto veliko natjecanje. Na Europskom prvenstvu u Danskoj 2010. bio je deveti, na SP-u u Brazilu lani i na Olimpijskim igrama u Londonu ove godine došao je do četvrtfinala. Od 1994. godine do danas žensku reprezentaciju vodili su tek Josip Šojat, Zlatko Tomac, Nenad Šoštarić, zajedno Zdenko Kordi i Goran Mrđen te Zdravko Zovko. Najviše nas je puta vodio Šojat – pet.

Reprezentacija je odradila tri treninga u Novom Sadu.

– Nikakvih problema i neugodnosti nismo doživjeli u ova dva dana koliko smo u Srbiji. Štoviše, organizacija je na visokom nivou i zasad nam ništa ne nedostaje – rekao je Ratko Balenović, tehniko reprezentacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije