Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVARA SE MUZEJ

Rijetko viđena fotografija: Balašević u društvu s jednim od najboljih nogometaša u povijesti, a drugom je posvetio i pjesmu

U 67. godini preminuo kantautor Đorđe Balašević
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
22.12.2021.
u 21:46

Pavković je igrao za Vojvodinu i Partizan, a s Balašem je bio prijatelj iz djetinjstva. Inače, također je bio i glazbenik, a zajedno su svirali u grupi 'Rani mraz'

Đorđe Balašević dobit će svoj muzej u rodnom Novom Sadu. Izgled budućeg zdanja osmislio je arhitekta Vasa J. Perović. To neće biti klasičan muzej, već kao platforma koja će se stalno mijenjati, a izgledat će kao otvorena kutija poklona. Imat će i tematske sobe koje će nositi imena Balaševićevih pjesama u kojima će posjetitelji moći i prespavati, a muzej će raditi 24 sata.

- Zahvaljujem Novom Sadu i prijatelju, gradonačelniku Milošu Vučeviću, gradu koji u teškim vremenima dokazuje da je grad ljubavi i obitelji - rekao je Đoletov sin, Aleksa Balašević.

- Kad sam bio s njim u Madame Tussauds u Londonu 2010. godine, rekao sam mu: "Zašto tebe nema ovdje?", a on je odgovorio "Ako me stave, moraju staviti i knjigu od 100 stranica kako bi objasnili Englezima tko je ovaj nebitni deda sa Salajke." - ispričao je za Kurir njegov sin i potom shvatio kako je Balaš doista zaslužio imati svoj muzej.

Inače, Balašević se družio s Ronaldom, što rijetki znaju, a on nije isticao. Zajedno s njim je bio ambasador dobre volje UN, a jedna  fotografija je nastala 2000. godine i možete ju pogledati OVDJE.

No, to nije jedini nogometaš s kojim se ovaj slavni kantautor družio. Jedan od njih je i Slobodan Pavković kojemu je posvetio pjesmu 'Drago mi je zbog mog starog'. Pavković je igrao za Vojvodinu i Partizan, a s Balašem je bio prijatelj iz djetinjstva. Inače, također je bio i glazbenik, a zajedno su svirali u grupi 'Rani mraz', no Pavković ju je napustio zbog sportske karijere. 

Komentara 6

Avatar MK3
MK3
06:54 23.12.2021.

Šovinist Đorđo o našim susjedima: Laku noć braćo Janezi... Shvatam vas, sve su to geni... Mame vas habsburški kavezi... Neko je rođen da šeni... - Malo ste plebiscirali... Pre tog ste puno rovarili... Tovariši, dugo ste svirali... Dok se nistee niste natovariti... - 'Ajte vi, braćo Slovenci, Nemojte s tim da se šalite... Samo vas čekaju Nemci... Samo im vi još falite... - Kvarni ste, jadna vam majka, Nismo iz istog filma... I dečki iz treceg rajha... Za vas su GG firma... - Ne kunem, ne kunem i ne pretim... Sve ovo smatrajte šalom... Ja neću da vas se sjetim... Ni kad budem gledao slalom... - Na nama svako ućari... I vi ste tako odlučili... Laku noć braćo smučari... Dobro ste mi se smučili... - Želim vam mir i spokojstvo... I slavu vašoj zastavi... Bilo je zadovoljstvo... Jeb'o nas ko nas sastavi...

AP
ante_pustinjak
03:10 23.12.2021.

pa koga još zanima s kime se stanoviti đole družio i kome je pjesme posvećivao?! daj prestanite nas već jednom maltretirati s prekodrincima!

DU
Deleted user
16:01 26.12.2021.

J vas doka,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije