Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NJEMAČKOJ

Popeo se na visoku peć muzeja pa zapeo, vatrogasci ga spašavali tri sata

Vatrogasna vozila i oprema DVD-a Vodice
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
18.12.2021.
u 14:26

Izvijestili su da je zadobio lakšu ozljedu noge te da je, nakon što je spušten na tlo, prevezen u specijalnu kliniku u Bochumu

Vatrogasci njemačkoga grada Hattingena u noći na subotu su tri sata proveli nastojeći spasiti mlađeg muškarca s visine od 45 metara iz visoke peći tehničkog muzeja Henrichshütte u gradu Hattingenu koji je nekad bio industrijsko postrojenje. 

Muškarcu, za kojeg se ne zna zbog čega se uopće usred noći uspinjao na visoku peć muzeja, za vrijeme uspinjanja noga je ostala ukliještena, a u spašavanju je sudjelovalo 45 vatrogasaca i spasilaca. 

Imao je sreće jer ga je uočio slučajni prolaznik.

Mediji izvješćuju da je mlađem muškarcu, koji se oko ponoći  popeo na visoku peć, tijekom uspinjanja noga zapela između vanjskog parapeta i cijevi te je ostala ukliještena, pa je ostao zarobljen na visini od 45 metara i temperaturi od 7 Celzijevih stupnjeva.

Vatrogasci su nakon tri sata uz pomoć električne opreme za rezanje metala uspjeli ukloniti dio parapeta električnim rezačem i osloboditi ozlijeđenu muškarčevu nogu te ga potom spustiti na tlo. 

Izvijestili su da je zadobio lakšu ozljedu noge te da je, nakon što je spušten na tlo, prevezen u specijalnu kliniku u Bochumu.

Iz vatrogasne postrojbe su kazali da će uprava muzeja morati provjeriti je li i uz koja je ograničenja visoka peć dostupna posjetiteljima

>> VIDEO Dvorac na napuhavanje odletio u zrak u Australiji: Četvero djece poginulo u padu s visine od oko 10 metara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije