Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUŠEVIO GA

Poznati fratar pružio podršku jednom Vatrenom: "Ponosan sam jer smo veliki rod"

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska
Goran Stanzl/PIXSELL
23.06.2021.
u 15:40

Dva brata Marčinković, selo Bilice, općina Kotor Varoš kod Banja Luke, su oženili dvije sestre Lovrenović, selo Sokoline, Kotor Varoš. Od jedne te obitelji je on a od druge sam ja...

Hrvatska nogometna reprezentacija prošla je u osminu finala Europskog prvenstva, a svi navijači diljem zemlje, a i šire su oduševljeni tim podvigom. Nakon slavne pobjede nad Škotskom, zasigurno su posebnu emociju proživjeli svi koji su krvno vezani za naše Vatrene. Tako je među njima i fra Juro Marčinković, župnik u Križpolju, Jezeranama i Stajnicama, a ujedno i urednik i voditelj Emisije Zlatni savjeti na Laudato TV-u. 

POGLEDAJTE VIDEO: Lovren pjeva Mišu Kovača

On je na svom Facebooku napisao status koji prenosimo u cijelosti:

"PONOSAN SAM NA NAŠEGA MATEA KOVAČIĆA

Sinoć smo pobijedili i idemo dalje. Veliki doprinos tome uspjehu, naše nogometne reprezentacije, pridonio je i naš  Mateo Kovačić. 
Ja sam osobito ponosan na njega jer smo veliki rod. Dva brata Marčinković, selo Bilice, općina Kotor Varoš kod Banja Luke, su oženili dvije sestre Lovrenović, selo Sokoline, Kotor Varoš. Od jedne te obitelji je on a od druge sam ja.

Osim toga, moja dva zeta, dva brata, Zeba Mijat koji je oženio moju sestru Peju i sada živi u Njemačkoj sa obitelji i Zeba Niko koji je oženio moju sestru Lucu i žive sa obitelji u Victoriji, Kanada, su veliki rod sa Mateom. Naime, njegov djed, otac njegova oca i majka mojih zetova su brat i sestra. 

Kada je buknuo rat u BiH, njegov otac kao punoljetni dečko je otišao kod moje sestre Luce i zeta Nike u Kanadu. Stanovao je kod njih, našli su mu posao na gradjevini. Kada je dovoljno zaradio, vratio se u Hrvatsku i oženio.

Mateo je veliki vjernik. Bio je od malena ministrant i desna ruka župniku. I danas moli svaki dan svetu krunicu. Eto, Mateo je veliki vjernik iako je u svijetu poznat kao naš nogometni reprezentativac, veliki nogometas ali i milioner. Pomogao je i pomaže župi u svom rodnom kraju ali i ljudima u nevolji preko karitasa i kruha Sv. Ante.

Uvijek je ostao dobar vjernik i uzor mladima i starima. Zar to nije dobar primjer za sve nas, stare i mlade. Neka Svevišnji blagoslovi njega i nasu REPREZENTACIJU.

Vaš župnik, fra Jure, urednik i voditelj na Laudato TV"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije