Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključni trenutak

Pogledajte što je učinio švicarski golman prije nego je Mbappeu obranio jedanaesterac

Euro 2020 - Round of 16 - France v Switzerland
Foto: Justin Setterfield/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
29.06.2021.
u 14:05

Čim se francuski napadač zatrčao prema lopti, Sommer mu je pokazao da treba pucati desno. Mbappé je ipak odabrao drugu stranu i pogriješio.

Švicarska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Eura pobjedom protiv svjetskog prvaka Francuske 8-7 (1-0, 3-3, 3-3) boljim izvođenjem 11-eraca u dvoboju osmine finala igranom u Bukureštu.

Švicarska je povela golom Seferovića u 15. minuti, preokret je kreirao Benzema s dva pogotka u razmaku od dvije minute, u 57. i 59. minuti. Prednost Francuske povećao je Pogba u 75. minuti, no Seferović svojim drugim golom u 81. minuti te Gavranović u 90. minuti odveli su dvoboj u dodatnih pola sata.

U produžetku se rezultat nije mijenjao pa se pristupilo izvođenju 11-eraca, prilikom čega se u "tragičara" prometnuo Mbappé kojemu je u posljednjoj petoj seriji švicarski vratar Sommer obranio udarac.

Euro 2020 - Round of 16 - France v Switzerland Soccer Football - Euro 2020 - Round of 16 - France v Switzerland - National Arena Bucharest, Bucharest, Romania - June 29, 2021 France's Kylian Mbappe has a penalty saved by Switzerland's Yann Sommer during the shoot-out Pool via REUTERS/Franck Fife FRANCK FIFE
Foto: FRANCK FIFE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Svih prvih devet izvođača u raspucavanju bilo je sigurno, a onda je loptu uzeo jedan od najskupljih igrača svijeta Mbappé i potvrdio kako ovo nije bilo njegovo natjecanje. Uz to što nije postigao nijedan pogodak u otvorenoj igri, Mbappé nije uspio pogoditi ni s bijele točke.

Zanimljivo kako je Sommer pokušao zbuniti Mbappéa, čim se francuski napadač zatrčao prema lopti, golman mu je pokazao da treba pucati desno. Mbappé je ipak odabrao drugu stranu na koju se Sommer bacio te odveo Švicarsku u četvrtfinale. 

Sommerovu obranu pogledajte OVDJE.

Švicarska će u četvrtfinalu u petak od 18 sati igrati u Sankt Peterburgu protiv Španjolske.

Video – Marko Krnjić komentira ispadanje s Eura: Imamo razloga za optimizam, dobili smo širinu i nove igrače

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije