Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ŠVICARSKOJ POBJEDI

VIDEO Ovaj detalj nitko nije primijetio, a sada svi govore o njemu

Euro 2020 - Round of 16 - France v Switzerland
Justin Setterfield/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
29.06.2021.
u 13:04

Švicarska će u četvrtfinalu u petak od 18 sati igrati u Sankt Peterburgu protiv Španjolske koja je u ponedjeljak u Kopenhagenu svladala Hrvatsku s 5:3 nakon produžetka

Švicarska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Eura 8:7 (1:0, 3:3, 3:3) pobjedom protiv svjetskog prvaka Francuske boljim izvođenjem 11-eraca u dvoboju osmine finala igranom u Bukureštu.

Švicarska je povela golom Seferovića u 15. minuti, preokret je kreirao Benzema s dva pogotka u razmaku od dvije minute, u 57. i 59. minuti. Prednost Francuske povećao je Pogba u 75. minuti, no Seferović svojim drugim golom u 81. minuti te Gavranović u 90. minuti odveli su dvoboj u dodatnih pola sata.

U produžetku se rezultat nije mijenjao pa se pristupilo izvođenju 11-eraca prilikom kojega se u "tragičara" prometnuo Mbappé kojemu je u posljednjoj petoj seriji švicarski vratar Sommer obranio udarac.

No, zanimljiva situacija dogodila se prije samih penala. Haris Seferović bio je jedan od junaka Švicaraca s dva gola protiv Francuza, a koliko je bio ''nabrijan'' uoči penala najbolji svjedoči činjenica da je ošamario suigrača.

No, čini se da je uspio... Švicarci su poslali kući aktualne svjetske prvake.

Najbolji je to rezultat Švicarske na Eurima u povijesti, a ujedno je ovo i prva pobjeda Švicarske u nokaut-fazi na velikim natjecanjima nakon Drugog svjetskog rata. Od Eura 2004. Švicarska je sudjelovala na po četiri Eura i SP-a, na pet od osam tih natjecanja prošla je skupinu, no prvi put uspjela je slaviti i u osmini finala.

Švicarska će u četvrtfinalu u petak od 18 sati igrati u Sankt Peterburgu protiv Španjolske koja je ranije u ponedjeljak u Kopenhagenu svladala Hrvatsku s 5:3 nakon produžetka.

POGLEDAJTE VIDEO: Krnjić komentira ispadanje s Eura

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije