Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUN SAMOPOUZDANJA

Petković je spreman 'eksplodirati' na Euru: 'Englezi su svjesni naše snage!'

11.06.2021.
u 11:00

- Bez obzira na najave, izbornik je taj koji odlučuje tko je prvi izbor u napadu.

Dinamov centarfor Bruno Petković (26) na svoje prvo Europsko prvenstvo dolazi s vrlo solidnom statistikom u dresu reprezentacije: 15 nastupa, 6 pogodaka.

Po tim brojkama (15/6) izjednačen je s Balabanom i Petrićem, bolji od N. Kalinića (15/5), Prše (15/4), Klasnića (15/4), Kramarića (15/4), Bokšića (15/3) i Mandžukića (15/1), a slabiji samo od Vlaovića (15/7), Eduarda (15/7) i fantastičnoga Šukera (15/15).

Jako smo samopouzdani

Zanimljivo, četvrtoplasirani u poretku naših najbolji strijelaca Ivan Perišić u prvih 15 nastupa za reprezentaciju nije bio postigao nijedan pogodak. Najdulji niz bez pogotka u povijesti reprezentacije imao je Robert Kovač, s 84 nastupa i nula pogodaka, a od sadašnjih vatrenih najdulje na svoj prvijenac čeka Šime Vrsaljko, igrač s 49 nastupa za reprezentaciju.

– Spreman sam za Euro. Bez obzira na komentare nekih stručnjaka i vaših kolega, analizirajući utakmicu protiv Belgije, izbornik mi je pokazao dosta dobrih stvari. Imam neke pogreške u igri, ali mislim da sam, ako pričamo o formi, možda ne u tolikoj golgeterskoj prema očekivanjima... Ali u ovom trenutku imam sve predispozicije da odigram odličan nogomet – kazao je jučer u Rovinju Bruno Petković.

Osvrnuo se na prvoga suparnika, Engleze.

– Svjesni smo rostera koji Engleska ima. Svaki igrač ima drugog na svojoj poziciji. Imaju kvalitetne zamjene koje igraju u najjačim klubovima i ligama. Analiziramo ih, pratimo im prednosti i mane, ali ne fokusiramo se posebno na imena. Znamo njihovu snagu, ali jako smo samopouzdani i znamo što možemo napraviti.

Kakav pristup Engleske očekujete u nedjeljnoj utakmici? I očekujete li podcjenjivanje s njihove strane?

– Ako usporedimo i Rusiju, gdje sam bio navijač, a ne sudionik, puno više interpretacija i malog podcjenjivanja te pompoznih najava bilo je u medijima nego što su to radili sami igrači. Oni su svjesni i svoje snage, znaju da su odlična reprezentacija, ali s druge strane i snage Hrvatske. Ne vjerujem da će biti imalo podcjenjivanja i da će biti jurnjave. Nemam ideju kako bi oni mogli igrati, ali očekujem dobru utakmicu – kaže Bruno.

Kako je naslijediti Mandžukića na poziciji prvoga napadača?

– Osjećam odgovornost, ali ne treba to pretvarati u pritisak jer od toga nemam ništa pozitivno. Bez obzira na najave, izbornik je taj koji odlučuje tko je prvi izbor u napadu. Ne želim se nametati ni odgovarati na takva pitanja, jesam li ja prvi napadač. Imamo odličnu konkurenciju, svi rade kao momčad, a ja se ne želim sam postavljati u momčad.

Lako se razumjeti s Kramom

Kako surađujete s Andrejem Kramarićem?

– Odličan je igrač. Možda u zadnje vrijeme nismo skupa na terenu, ali dovoljno je da pogledate statistiku, sve stvari koje je radio u klubu i reprezentaciji. To je klasan igrač, lakše se razumjeti s takvim igračem.

U nedjelju će vam suparnik biti Harry Kane kojega ste s Dinamom nedavno pobijedili s 3:0 i izbacili ga iz Europske lige.

– Nadam se svojoj novoj pobjedi protiv Kanea, sjetim se i utakmice Dinama i Tottenhama, pogotovo uzvrata koji je možda bio i jedan od najljepših trenutaka moje karijere u Dinamu. Da se vratim na jednostavno pitanje, da, želimo pobijediti.

Engleski mediji pišu da Hrvatska ima propusnu obranu i jalov napad.

– Ni najmanje se ne zamaram time. U reprezentaciji imam stručne ljude koji će mi ukazati na moje greške i pomoći mi da ih ispravim. Što se tiče medija, ne osvrćem se na kritike, ni na one iz engleskih, kao ni na one iz hrvatskih medija – zaključio je Bruno Petković.

Komentara 3

BR
Breoxs
16:07 11.06.2021.

Stvarno mislim da bi taj Petković mogao zabiti 3 gola na prvenstvu. Dva Češkoj i jedan Škotskoj.

OO
onaj_od_tamo
11:42 11.06.2021.

Nazalost golgeterska forma je ono sto trebamo - a ne igrati "odlican" nogomet. Ali dobro da sam vidi, da ne moze pomoci momcadi kao napadac, ciji je prvi cilj postizati golove. Sada jos samo izbornik treba to prepoznati i ostaviti ga na klupi...

MI
Mircen
11:09 11.06.2021.

Ja, muški, sada duški, namjerno ostavljam ovaj - ABUZIVAN komentar jer sam zaboraviLA pisati hrvatski...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije