Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU JE OSUDILI

Srpkinja rasističkom gestom zaprepastila javnost, sada stigla i kazna

Instagram
10.06.2021.
u 10:08

Đurđević se našla u središtu skandala jer je tijekom utakmice Lige nacija s Tajlandom prstima povukla okoloočno područje prema tjemenu kako bi joj se oči ukosile, odnosno, kako bi imitirala Azijatkinje

Disciplinski sud Svjetske odbojkaške federacije (FIVB) donio je odluku da libera ženske reprezentacije Srbije Sanju Đurđević kazni s dvije utakmice neigranja u Ligi nacija, javio je Odbojkaški savez Srbije. Tehničar reprezentacije Srbije Ana Jakšić oslobodjena je krivnje, dok je Savez kažnjen s 20.000 švicarskih franaka.

Podsjetimo, odbojkašica Srbije Sanja Đurđević našla se u središtu skandala jer je tijekom utakmice Lige nacija s Tajlandom prstima povukla okoloočno područje prema tjemenu kako bi joj se oči ukosile, odnosno, kako bi imitirala Azijatkinje. Taj rasistički ispad odmah je osudio cijeli odbojkaški svijet, a osobito su se uvrijedile tajlandske igračice te navijači. 

Upravo su se potonji oštro okomili na srpsku sportašicu, a ona se ubrzo ispričala. - Svjesna sam greške i odmah nakon meča sam se ispričala cijeloj ekipi Tajlanda.

- Željela sam se obratiti svojim suigračicama porukom "Sad ćemo početi igrati obranu poput njih". Nisam htjela izreći nepoštovanje ni prema kome. Naravno, to je bio nesretan i ne previše pametan gest s moje strane. Želim se još jednom ispričati svim ljudima diljem svijeta koji su uvrijeđeni zbog ovoga. Veliko hvala ekipi Tajlanda na razumjevanju - napisala je ona, a oglasio se i Odbojkaški savez Srbije. 

Ipak, ovakav istup nije mogao proći nekažnjeno.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Primarius
Primarius
11:15 10.06.2021.

od kad je srpski kapital prije nekoliko mjeseci ušao u večernji svako malo becti iz Regiona - jako bitne posvuduše i njihova djela....hvala Vam što ste nas informirali ...može malo novosti iz Čačka?

KR
Korisnik.ri
11:18 10.06.2021.

Glupost. Kad Zapadnjaci izobličuju u karikaturama i vrijeđaju, onda je to tkz. sloboda govora. Točno se vidi da je tkz. Zapadni svijet u propadanju

SI
silvano
12:04 10.06.2021.

i što je bilo rasistički???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije