Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozračje za pamćenje

Ono što je Torcida napravila ne može se prepričati, treba doživjeti. Šteta jedino zbog zapaljenih sjedalica

Hajduk
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/4
22.10.2022.
u 06:30

Takav spektakl na Poljudu jednostavno morate doživjeti

S obzirom na prikazano, remi (1:1) Hajduka i Dinama na kraju je realan ishod. Igrala se 27. minuta najveće utakmice hrvatskog nogometa kada je Marko Livaja zabio Dominiku Livakoviću i bacio Poljud u delirij. Najbolji igrač Hajduka ovaj derbi nazvao je finalom sezone i najavio da će nakon njega Hajduk opet biti u utrci za naslov.

Vodstvo Hajduka slavilo se paljenjem baklji i pjesmom koja nije stala do posljednje sekunde susreta. Gorjele su baklje na sjeveru, istoku ali i na Kineskom zidu, zgradi koja gleda iz blizine na poljudski travnjak. A euforija je krenula još rano ujutro na ulicama grada, mnogobrojne Splićane u pripremi za utakmicu nije spriječio radni dan ni rani termin susreta pa je kolorit bio kako i priliči jedinom pravom hrvatskom derbiju.

>> Snimka za naježiti se: Brutalna koreografija Torcide, cijeli Poljud pjeva 'Dalmacijoooo'

Tribine su bile popunjene pola sata ranije, a Torcida je igrače dočekala vrhunskom koreografijom, na kojoj je dominirao upravo natpis White Boys i godina osnutka Torcide, 1950. Simbolički je tako obilježen i rođendan Torcide, kojega će proslaviti 28. listopada. Dok je Torcida podizala koreografiju, cijeli Poljud zapjevao je Dalmaciju, a to su one scene koje je nemoguće prepričati, treba ih jednostavno doživjeti.

Igrači Dinama dočekani su zvižducima, ali najžešće je dobio sudac Igor Pajač. Njemu se najviše vikalo i nastavku utakmice, posebno nakon što je uz asistenciju VAR-a dosudio kazneni udarac koji je u pogodak pretvorio Bruno Petković. Tada se pjesma Hajdukovih navijača pretvorila u salve uvreda. Zapaljene stolice na obje navijačke tribine na kraju su bacile mrlju na derbi... 

 

Ključne riječi

Komentara 4

KL
Klavocin
10:19 22.10.2022.

Pa kaj je to uopće torcida, selo, grad, vrtić. O njima pišete ko da su najbolja humanitarna organizacija. Kaj se to imalo doživjeti, neartikulirano deranje, osim vrijeđanja dinama, uvijek ista koreografija, samo 1950, ko da hajduka nije bilo ni prijee ni poslije. Hrpa glupana koji zapale svoj stadion. Pa dosta o njima i ostalim kmečavcima

Avatar Moodleen
Moodleen
16:27 22.10.2022.

Ozračje za pamćenje ili klasične torcidaške bud@l@štine za pamćenje?

DM
drago.miota
16:13 22.10.2022.

pa kako možete hvalti ono što nije dobro oni koji pale tuđe zastave vrijeđaju sve živo i mrtvo kasnije u Gradu skoro i mrtvi opet napadaju policiju ljudi pošteni nemaju mira avi na sva usta hvalite ni bbb nisu uredu sa paljenjem i kako mislite da če djeca sa roditeljima na tekme ma nikako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije