Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET

Novak Đoković ima zabranu ulaska u Australiju, ali bi mogao nastupiti na idućem Australian Openu

Beograd: Novak Đoković održao konferenciju na turniru Serbia Open
Foto: M.M./ATA Images/PIXSELL
1/5
12.07.2022.
u 08:23

Novi je australski premijer zaljubljenik u tenis i mogao bi ukinuti zabranu Đokoviću budući da ne želi osiromašiti Australian Open

Srbijanski tenisač Novak Đoković mogao bi na početku iduće godine zaigrati na Australian Openu iako ima trogodišnju zabranu ulaska u tu zemlju. Početkom ove godine izbačen je iz Australije zbog prijetnje za zdravlje i javno dobro stanovništva zbog svojeg stava o cijepljenju protiv koronavirusa.

- Kako sada stoje stvari, ne mogu u Australiju i Sjedinjene Američke Države, no nadam se dobrim vijestima. Vjerujem da će se situacija oko Australian Opena promijeniti. Za US Open nema puno vremena, ali nada umire posljednja. Volio bih igrati u SAD-u i Australiji, no ne budem li mogao, to neće biti kraj svijeta - rekao je Đoković koji se nema namjeru cijepiti protiv koronavirusa.

No, engleski mediji pišu da bi se situacija oko Đokovića u Australiji mogla promijeniti dolaskom novoga premijera Anthonyja Albanesea. Novi je premijer zaljubljenik u tenis i mogao bi ukinuti zabranu Đokoviću budući da ne želi osiromašiti Australian Open. Također, u dobrim je odnosima s Australskim teniskim savezom i planira poništiti odluku prema kojoj Đoković nema pravo nastupa na prvom Grand Slamu sezone.

>> Pogledajte i ekskluzivni razgovor s Garijem Kasparovim


 
Ključne riječi

Komentara 7

DL
Dvanaest__legija
10:52 12.07.2022.

Kad će napokon bolesnici priznati da cijepljenje ovakvim cjepivima ne igra ama baš nikakvu ulogu!

DU
Deleted user
08:42 12.07.2022.

Đoković je naučio životnu lekciju. I prošli put su ga zvali pa su ga deportirali samo zato što niije bio cjepljen. To samo znači da ga i drugi put može spotkati slično. Na njegovom mjestu bi se organizatorima zahvalio na pozivu.

DU
Deleted user
23:10 12.07.2022.

Australski sud je oslobodio Đokovića, ali je bivši premijer Scott Morrison iskoristio svoje "diskrecijsko pravo" i proterao Đokovića zbog "uznemirenja javnosti". Zanimljiva je koincidencija da je Scott izgubio izbore, a da je u Engleskoj pao i premijer Boris Johnson, koji je zabranio igranje Rusima i Bjelorusima. Apsurd je što su Wimbledon osvojili Ruskinja sa kazakhstanskom putovnicom koja ne zna ni riječ kaazakhstanskog jezika, i Srbin Đoković, kog Englezi ne mogu smisliti, jer im ide na jetra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije