Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usporedba

"Nijemci" jedva za prolaznu ocjenu, četiri špice zajedno tri gola!

Eduardo da Silva
Reuters
05.10.2010.
u 10:37

Vratar Runje u Lensu u prosjeku prima više od dva pogotka po utakmici, Šimunić je nanizao nekoliko slabih utakmica, Olić još nije zabio ove sezone.

Bilić je u službenim utakmicama primio četiri i pet pogodaka od Engleza, a tri samo od - Izraelaca. Zvoni za uzbunu uoči Tel Aviva, ali ne zato što Izraelci u napadu imaju "VBR-ove", nego zato što hrvatska obrana ima ozbiljnih problema.

Premda obećavajuće zvuči podatak da su vatreni u posljednjih pet ozbiljnih utakmica, računajući i prijateljske u Bruxellesu, Klagenfurtu i Bratislavi, primili samo jedan gol (Slovačka), nimalo ne ohrabruje forma pojedinih Bilićevih braniča. Primjerice, Josip Šimunić uronio je u duboku krizu u Hoffenheimu. Na posljednjoj utakmici s Mainzom je "pocrvenio" te dobio mizernu ocjenu 5,5 (1 je najbolja, a 5 najlošija), te mu je ukupni prosjek u ligi sada 3,64.

S obzirom na staž u selekciji, Joe bi u Tel Avivu, gdje će nositi kapetansku vrpcu, trebao biti najjača obrambena karika. Duboko vjerujemo u to, jer odavno se ne sjećamo velikoga Šimunićeva kiksa u reprezentaciji.

Zbog odsutnosti Srne, na poziciju desnoga braniča vratit će se Ćorluka, čija situacija u Tottenhamu također nije sjajna.

Kriza golgetera

Prvo mu se u Bremenu "dogodio" Marko Marin, a potom je stigla ozljeda, pa mu Tel Aviv dolazi u najnezgodnijem trenutku. No, ni Vedran, poput Šimunića, u ključnim utakmicama reprezentacije nikada nije podbacio. Iza njega je više od 100 nastupa u najjačoj svjetskoj ligi, te ga ni suparnik, ni ambijent na Ramat Ganu neće impresionirati.

Kao stopersko rješenje Biliću se sada nameće Schildenfeld, koji u Sturmu igra standardno, a konkurent mu je mlađi i potentniji Dejan Lovren, također s kontinuitetom nastupa, ali u neusporedivo jačem francuskom prvenstvu, te u Ligi prvaka. Možda upravo Lovren bude Bilićev džoker u Tel Avivu...

Nažalost, najveću krizu proživljava mala hrvatska kolonija u Bundesligi. Njih šestorica igraju za jedva prolaznu ocjenu 3,83, a napadači, Ivica Olić i Mario Mandžukić, nisu postigli niti jedan pogodak u sedam kola. Mandži tako kao jedini golovi ove sezone svijetle oni protiv Kopra u Dinamovu dresu, u prvoj utakmici sezone, dok je Ola zabio samo za reprezentaciju u Rigi.

Od hrvatskih reprezentativnih napadača u Bundesligi tek je ozlijeđeni Petrić postigao jedan pogodak, a Srđan Lakić čak pet, no on kod Bilića nije u ozbiljnim kombinacijama. Najbolje ocijenjeni Hrvat u Bundesligi je Ivo Iličević s 3,00 (zabio je i dva gola za Kaiserslautern), a najlošiju ocjenu ima Olić, 4,63. No, Ola se i u prošloj sezoni kasnije "upalio", te uz Robbena bio najbolji igrač Bayerna.

Dudu zabio tri

Zbrojimo li sve prvenstvene pogotke naših napadača koji kandidiraju za Tel Aviv, dolazimo do neugledne brojke 3, sva tri Eduardova u Šahtaru. Mate Bilić je, kao Olić i Mandžo, još uvijek na nuli. Na žalost, zlata vrijedni Jelavić nepovratno je izgubljen...

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
10:57 05.10.2010.

Ma pozzvat ce Bilic nase svemoguce novinare da zamjene one koji ne igraju u svojim klubovima ,i one koji ne postizu golove... Koa rapsodia *.........nja uvijek kad se reprezentacija sprema za utakmice .... Dosta mi je vise vas *...........pih novinara...

KA
Kakma
11:03 05.10.2010.

Bojim se da ja Olicev let zavrsen,ne moze se samo od trcanja preziviti.Covjek stari i trcanje je sve teze.

JO
jozinho
11:07 05.10.2010.

za pobjedit izrael na njihovom terenu trebat ce puno srece, mirise na nulu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije