Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IBF OTKRIO

Hrgovića opet preveslali! Borba s Duboisom vjerojatno neće biti za titulu

Artur Beterbiev v Dmitry Bivol - Press Conference
Foto: Andrew Boyers/REUTERS
1/4
22.05.2024.
u 12:10

"Meč Hrgovića i Duboisa sad nije ni za kakvu titulu, a ako Usyk  bude tražio iznimku, to će ići do upravnog odbora IBF-a, a izgledno je da će se tada primijeniti specijalni uvjeti", rekao je predsjednik IBF-a, Daryl Peoples

Prije meča između Oleksandra Usika i Tysona Furyja za ujedinjenje svih pojaseva u teškoj kategoriji, Internacionalna boksačka federacija (IBF) najavila je da će pobjedniku oduzeti pojas ukoliko dogovore revanš kojim bi dodatno odgodili prilike izazivača u teškoj kategoriji da se domognu pojasa.

Pretpostavka je bila da bi se Filip Hrgović, koji još od prošle godine drži titulu izvanrednog prvaka i obaveznog izazivača za pojas fantastičnog Ukrajinca trebao za upražnjenu titulu boriti protiv Daniela Duboisa, Britanca koji se nakon poraza od Usika nastoji vratiti na vrh kategorije te ponovo napasti titulu.

VIDEO Cro Cop otkrio zanimljiv početak svoje karijere kao MMA borac: 'Htio sam dobro izgledati kao on'

Međutim, prema riječima predsjednika IBF-a, Daryla Peoplesa, čini se da to neće biti slučaj. Usik će prema svemu sudeći zadržati pojas, što i ne čudi obzirom da se radi o najvećem okršaju današnjice, za američku organizaciju neizmjerno unosnijem od Hrgovićevog osvajanja pojasa te je teško za očekivati da bi se tek tako odrekli sudjelovanja u drugome dijelu čitave priče.

"Ne možete imati klauzulu koja se kosi s obaveznim izazivačima, to nije tajna, a svi ju više ili manje znaju. No, prema pravilima IBF-a, svaki prvak ima pravo tražiti izuzetak. Meč Hrgovića i Duboisa sad nije ni za kakvu titulu, a ako Usyk  bude tražio iznimku, to će ići do upravnog odbora IBF-a, a izgledno je da će se tada primijeniti specijalni uvjeti. Hrgović bi se onda borio protiv pobjednika", objasnio je Peoples za BoxingScene.

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Artur Beterbiev v Dmitry Bivol - Press Conference
1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije