Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLIKO SU RASLE PLAĆE

U bolnicama povišica 332 eura, javnoj upravi 202, osnovnim školama 217 eura

21.05.2024.
u 20:34

Žene imaju viši stupanj akademskog obrazovanja u Hrvatskoj od muškaraca, ali ih je očito manje na rukovodećim ili bolje plaćenim poslovima. Jedino u građevini žene zarađuju stotinjak eura više od muškaraca

Komentara 3

MA
mad655
13:57 22.05.2024.

Ono što javnost ne zna, a mediji uopće ne spominju su uvjeti rada lokalnih i regionalnih službenika u javnoj upravi čije su plaće ostale ponegdje i na razini 2000tih godina. U javnoj samoupravi za isti posao i s istim stupnjem obrazovanja se dobiva plaća manja od 500 eura za takav isti posao u upravi pod državom. Došlo je do paradoksa da spremačice i čistačice u državnoj upravi ukoliko imaju veliki staž imaju veće plaće od voditelja odjela s magisterijima u lokalnoj upravi na izrazito odgovornim poslovima. Razlog nespominjanja ovog problema je česta bojazn službenika od vladajuće stranke i zamjeranja i još važnije - često poltronistički i potkupljeni sindikalni aparat koji se ne brine za prava djelatnika.

JA
Jatiser
07:03 22.05.2024.

U vrtićima 0kn, penzioneri koji su odradili cijeli staž i otišli u punu penziju 0kn. Ovdje se nagrađuju manjine koje cijele dane vise po kockarnicama, piju i zdrpaju, neradnici, lijenčine i lopovi. Al neka, kakav narod takvu državu imamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije