Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA POVIJEST

Nevjerojatan uspjeh Hrvatske: Nitko u svijetu ovo nije napravio u posljednjih 113 godina!

Tokio: Nikola Mektić i Mate Pavić izborili finale muških parova
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
29.07.2021.
u 12:20

A koliko je ovo velik uspjeh hrvatskog tenisa, svjedoči i sljedeći podatak: ovo je prvi put od početka Open ere (od 1968.) u tenisu da se u muškom finalu nađu parovi iz iste zemlje.

Nakon 17 godina i apstinencije s podija na trima Igrama Hrvatska će opet imati tenisku olimpijsku medalju, i to u konkurenciji muških parova. I ne samo to, obje naše kombinacije, Čilić/Dodig i Pavić/Mektić ušle su u finale, a to znači da ćemo imati zlato i srebro!

A koliko je ovo velik uspjeh hrvatskog tenisa, svjedoči i sljedeći podatak: ovo je prvi put od početka Open ere (od 1968.) u tenisu da se u muškom finalu nađu parovi iz iste zemlje.

Prije Open ere to se dogodilo samo dva puta, 1904. finale su igrali Amerikanci, a 1908. godine finale su igrali Englezi. Dakle, dugih 113 godina nikome nije uspjelo ovo što je Hrvatska napravila. No, uspjeh našeg para ipak je veći jer je tenis na početku prošlog stoljeća izgledao sasvim drukčije, a konkurencija je bila manja.

Finale muških parova u kojem će Marin Čilić i Ivan Dodig igrati protiv Mate Pavića i Nikole Mektića na rasporedu je sutra rano ujutro po našem vremenu (točna satnica još se ne zna). Ponavljamo, Hrvatska će osvojiti zlato i srebro!

>> Pogledajte kako slavni Roger Federer uživa na odmoru u Hrvatskoj

Komentara 21

AL
aleee
11:34 29.07.2021.

Prvi put da ću gledati na miru teniski meč u kojem sudjeluju hrvati😆😆😆

DP
d0m_p3r1gnon
11:42 29.07.2021.

Bravo dečki! Bravo Hrvati 💪🏻🇭🇷

DP
d0m_p3r1gnon
11:43 29.07.2021.

Živjela Hrvatska i hrvatski narod! Čestitke Marinu, Ivanu, Mati i Nikoli 💪🏻

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije