Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRA VRIJEDNA ZLATA

Imamo kumove svijet ih nema! Čilić i Dodig savršenom igrom do finala parova, Hrvatska ima medalju!

Tokio: Marin Čilić i Ivan Dodig izborili finale muških parova
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
29.07.2021.
u 10:08

Kasnije i drugi hrvatski par igra polufinale. Bolji u tom meču bit će protivnik našem paru, taj meč pratimo nešto kasnije, a velike su šanse da gledamo hrvatsko finale!

Hrvatski tenisači Marin Čilič i Ivan Dodig ušli su u finale parova teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju! S lakoćom su pobijedili novozelandski par Michael Venus-Marcus Daniell u dva seta rezultatom 6-2, 6-2

Za ovu pobjedu trebalo sat i 15 minuta. Uvjerljivi su bili kumovi, nisu ispuštali servis, a Novozelanđani jednostavno nisu imali rješenja za našu igru. Zaista igra vrijedna zlata, u cijelom meču samo 4 prisiljene pogreške i 70% uspješnosti na servisu samo idu u prilog tome.

'Drago mi je da dijelim ove trenutke sa svojim kumom i najboljim prijateljem'

'Ajmo Hrvatska! Ponovno smo došli ovdje, ovo smo sanjali, ovo nam je nedostajalo u našoj kolekciji. Nemamo riječi. San snova' Imali smo nevjerojatno težak ždrijeb za ulazak u finale', s osmijehom od uha do uha izjavio je Marin Čilić.

Dodig se osvrnuo na igru protivnika:

'Tim iz Novog Zelanda imao je svoje prilike, mi smo bili puno odlučiji u meču. Sretni smo, medalja je tu. Drago mi je da dijelim ove trenutke sa svojim kumom i najboljim prijateljem'

Par je komentirao i podršku braće Sinković koji su nakon svojeg finala došli na tribine i navijali za njih:

'Apsolutno. Kad smo vidjeli kako su oni izdominirali cijelo svoje natjecanje inspirirali su nas. Došli su nam dati podršku i to govori o njima i kakvi su karakteri. Pričali smo s njima i možemo im samo spustiti kapu do poda', kazao je Čilić.

Komentirali su i mogućnost hrvatskog finala

'Sutrašnji dan je sportski praznik u Hrvatskoj. Navijamo svim srcem, očekujemo to i nadamo se da se vidimo svi skupa sutra u finalu', rekao je Dodig

Gledajte vidjet ćemo što će se dogoditi. Mate i Mekta imaju težak meč protiv Amerikanaca, ali bodrit ćemo ih s tribina', nadovezao se Čilić.

'Sutra onda finale, ali prije toga jedna piva zajednička', zaključio je Marin

TIJEK MEČA:

  • Čilić i Dodig došli su do breaka u petom gemu prvog seta, kada je servirao Michael Venus. Bio je to najduži gem dotad u kojem su Novozelanđani spasili dvije break lopte dobrim servisima, ali kod treće Venus je napravio dvostruku servis pogrešku. Nakon toga hrvatski par je potvrdio break i poveo 4-2. 
  •  Hrvati su ponovno oduzeli servis protivnicima u sljedećeg gemu i kod vodstva 5-2 Dodig je servirao za prvi set, a to je prošlo bez greške, pa su Hrvati dobili prvi set sa 6-2  nakon 37 minuta igre.
  •  Hrvatski par odlično je krenuo i u drugi set, te je odmah oduzeo servis protivnicima, a potom su na Čilićevom servisu potvrdili break za vodstvo 2-0. Nakon toga Hrvati opet oduzimaju servis protivnicima za 3-0, pa na Dodigov servis povećavaju na 4-0.
  •  To je bilo dovoljno velika zaliha da odu do kraja. Za meč je servirao Dodig kod vodstva 5-2, i tek tada je novozelandski par prvi puta došao do prilike za break u meču. Imali su dvije break lopte, ali Dodig je sa četiri odlična servisa rutinski priveo meč kraju i hrvatski par je mogao slaviti ulazak u finale. 

Podsjetimo, Čilić i Dodig jučer su u četvrtfinalu pobijedili britanski par Andy Murray/Joe Salisbury s 4-6, 7-6 (2), 10-7 nakon dva sata i 15 minuta igre u Ariaki Centru.

Kasnije i drugi hrvatski par igra polufinale. Nikolu Mektića i Matu Pavića u polufinalu čekaju Amerikanci Austin Krajiček Tennys Sandgren.

Bolji u ovom meču bit će protivnik našem paru, taj meč pratimo nešto kasnije, a velike su šanse da gledamo hrvatsko finale!

>> Proslavljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić otvara akademiju

Komentara 17

MK
mksdk
09:32 29.07.2021.

Bravo Marine i Ivane, velike čestitke na zasluženoj pobjedi. Nadam se da će se i naš drugi par plasirati u finale, pa da mirno možemo pratiti tijek finalnog meča bez nervoze.

Avatar VOXRATIO
VOXRATIO
09:42 29.07.2021.

Bravo, momci! A sada uz mo sreće Pavić i Mektić za povijesno hrvatsko finale!

FO
fortinaf
09:31 29.07.2021.

Tako je kumovi!!! Idemo po zlato i srebro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije