Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijepori oko dočeka

Ministrica o dočeku vaterpolista: Kontaktirali smo gradske strukture, odgovor nije došao

Zagreb: Zlatna hrvatska vaterpolska reprezentacija vratila se sa Svjetskog prvenstva
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
19.02.2024.
u 17:56

"Mi smo reagirali još u četvrtak, kada još nismo znali hoće li biti zlatna ili neka druga medalja. Državni tajnik kontaktirao je gradske strukture, no nije došao nikakav odgovor. Krenuli smo sami u organizaciju dočeka, zajedno sa HOO-om u zračnoj luci, a u ponedjeljak je cijela reprezentacija primljena kod premijera u Banskim dvorima", kazala je Brnjac.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlato na SP-u u katarskoj Dohi, a mnogi su očekivali kako će im biti priređen doček na Trgu bana Jelačića, no to se nije dogodilo, što je izazvalo brojna negodovanja javnosti.

 Barakude su u subotu u finalu pobijedile Italiju, a u nedjelju ih je dočekalo stotinjak ljudi u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević primio je danas u palači Dverce članove hrvatske vaterpolo reprezentacije, čestitao je igračima, izborniku i stručnom stožeru na povijesnom uspjehu te im dodijelio Medalju Grada Zagreba. 

"Što se tiče javnog dočeka reprezentacije, došlo je do nesporazuma u komunikaciji. Grad je do sada dočeke organizirao u suradnji s resornim ministarstvom uvažavajući želje igrača. Ovaj put se to nije dogodilo, no vjerujemo bez loše namjere s bilo koje strane. Nadamo se da ćemo imati razloga nakon Olimpijskih igara ovoga ljeta organizirati doček za naše vaterpoliste", priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Prozvana ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac oglasila se potom o temi dočeka vaterpolista.

"Mi smo reagirali još u četvrtak, kada još nismo znali hoće li biti zlatna ili neka druga medalja. Državni tajnik je kontaktirao gradske strukture o organizaciji dočeka na središnjem zagrebačkom trgu, no nije došao nikakav odgovor. Krenuli smo sami u organizaciju dočeka, zajedno sa HOO-om u zračnoj luci, a u ponedjeljak je cijela reprezentacija primljena kod premijera u Banskim dvorima", kazala je Brnjac. 

 
 

Komentara 2

TM
trade_mark
09:22 21.02.2024.

čudno da svima smeta što nije organiziran doček vaterpolista, ali nikoga nije briga zašto banožić još nije optužen za ubojstvo.

KU
Kujttim
19:55 19.02.2024.

Gradonačelnik grada Zagreba Tomislava Tomašević očito nije dorastao dužnosti gradonačelnika? Jednostavno nema sluha za sport, ali je važno da su na trošak grada Zagreba na Markovom trgu nosili klopu i cugu. Za to ima razumijevanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije