Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki talent

Sin Michaela Schumachera postao europski prvak formule 3

Mick Schumacher
Thomas Suer/DPA/PIXSELL
13.10.2018.
u 20:09

Schumacher junior postao je novi europski prvak u formuli 3 osiguravši naslov prvaka utrku prije kraja sezone.

Mick Schumacher, sin sedmerostrukog svjetskog prvaka u formuli 1 Michaela Schumacherja, još jedno je dokazao kako ide stopama svog slavnog oca. Schumacher junior postao je novi europski prvak u formuli 3 osiguravši naslov prvaka utrku prije kraja sezone.

Mick Schumacher, koji nastupa za momčad Prema Theodore Racing, u subotu je osvojio drugo mjesto na stazi u Hockenheimu i uoči posljednjeg nastupa sezone ima nedostižnu prednost ispred Britanca Dan Ticktum koji vozi za Motopark. Schumacher ima 347 bodova, a Ticktum 296 bodova. Treće mjesto drži Estonac Juri Vips sa 282 boda.

"Presretan sam, još uvijek ne mogu vjerovati. Ekipa je odradila sjajan posao," kazao je 19-godišnji mladić.

S osvojenim naslovom u formuli 3, Mick Schumacher je osigurao posebnu superlicencu Međunarodne automobilističke federacije (FIA) koja će mu olakšati ulazak u formulu 1, što je njegov krajnji cilj.

Tata bi sigurno bio najsretniji na svijetu da je vidio Mickov uspjeh, posebice što je prije 28 godina također bio prvak formule 3. Nažalost, zbog teške ozljede glave na skijanju u Meribelu prije pet godina do danas se nije oporavio i javnost nema informacije u kakvom je stanju.

Komentara 3

ST
stopostohrvat.
20:59 14.10.2018.

Kad platis kontrolorima 50 000 000 Eura, mozes da vozis F22 a ne Formulu 3. Zna i budal kakvo mu je Auto, sto je sve u njemu, mogao je odmah preko veze u Formulu 1, ali procedura je takva da mora vremenom doci do tog ranga. Para vrti gdje Burgija nece, tako je uvjek bilo i tako ce jos dugo biti doklegod sotona vlada ovim svijetom.

IB
ibiza
23:00 13.10.2018.

sretno ,mozda tatu zamijeni...

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
01:14 14.10.2018.

Sve Naj Naj!!! Imam Prijatelja koji zna Ženu njegovu i ide na Jahacke Borbe Konja od Žene,veli Mihael ništa bolje,Želim mu od Srca da dođe opet u normalan Život

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije