Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TI NISI AMERIKANAC'

Mate je odbio Hrvatsku iako ima naše državljanstvo, a sada je na naslovnicama svjetskih medija

Christian Pulišić
Foto: Instagram
1/3
28.04.2021.
u 09:40

- Uvijek sam zafrkavao Pulišića jer su njegovi iz Hrvatske i uvijek bih mu rekao "ti nisi Amerikanac". On bi mi odgovorio "ja sam najveći Amerikanac na svijetu" - ispričao je jednom Sahin.

Real i Chelsea sinoć su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u Madridu odigrali 1:1, a zapaženu ulogu imao je Christian Mate Pulišić (22).

Ovaj ofenzivni veznjak Chelsea doveo je svoju momčad u vodstvo u 14. minuti utakmice. Rudiger je s centra poslao dugu loptu za Pulišića koji pobjegao Realovim stoperima, a potom zaobišao golmana i pogodio za 1:0 pored dvojica igrača Reala koji su stajali na gol crti. Pulišić je tako postao prvi američki nogometaš koji je postigao pogodak u polufinalu Lige prvaka.

Pulišić dolazi iz gradića Hersheyja u Pennsylvaniji, a nastupa za reprezentaciju SAD-a. No, po prezimenu je jasno da dolazi s ovih prostora.

Pulišićev djed dolazi s jadranskog otoka Oliba i mladi nogometaš je po njemu dobio srednje ime - Mate

Ovaj je nogometaš uzeo hrvatsko državljanstvo kada je imao 17 godina i preselio se u Njemačku. Naša država tada je već bila članica Europske unije i Pulišić nije morao tražiti dozvolu za rad budući da je dobio putovnicu iz EU. No, za Hrvatsku nije želio igrati.

- Jednostavno, on je rođen i odrastao u SAD-u, on je Amerikanac i to nam nikad nije bilo upitno - rekao je jednom Pulišićev otac Mark.

Pulišić je nogometno ime stekao u Borussiji Dortmund, a onda za 66 milijuna eura prešao u Chelsea i tako postao najskuplji američki igrač u povijesti.

A zanimljivu izjavu dao je Nuri Sahin koji je s Pulišićem igrao u Borussiji.

- Uvijek sam zafrkavao Pulišića jer su njegovi iz Hrvatske i uvijek bih mu rekao "ti nisi Amerikanac". On bi mi odgovorio "ja sam najveći Amerikanac na svijetu" - ispričao je jednom Sahin.

Pulišić je jednom rekao da je nekoliko puta bio u Zagrebu i da mu se jako svidjelo.

- To je predivna zemlja i ponosan sam na svoje korijene. Volio bih naučiti jezik - rekao je Pulišić.

>> Pogledajte 10 pitanja za Niku Fleiss

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
10:00 28.04.2021.

tako lijepo iskoristio blagodati hrvatske putovnice za rad u Njemačkoj, ko pravi amerikanac :D

VA
vadis1
14:57 28.04.2021.

Ako je netko poznat vani (sport, kultura, znanost itd) a hrvatskog je porijekla odmah ga se svojata. Ako je netko hrvatskog porijekla, obican je covjek a zivi vani on je manje vrijedan. Sto Hrvatska kao drzava radi za hrvatske iseljenike? Nista!!

PP
plavac plavi
11:56 28.04.2021.

Koja je svrha ovog blesavo sročenog članka, a posebno naslova??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije