Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Real slavio u drami penala! Unatoč Modrićevu promašaju, Madriđani su porazili prvake

Manchester City v Real Madrid - UEFA Champions League - Quarter-Final - Second Leg - Etihad Stadium
Foto: Mike Egerton/PRESS ASSOCIATION
1/35
17.04.2024.
u 23:53

Manchester City je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka ugostio Real Madrid na stadionu Etihad. Žestoka utakmica na Santiago Bernabeu završila je bez pobjednika (3:3), a nakon udaraca s bijele točke u uzvratu, "kraljevska momčad" odlazi u polufinale gdje je čeka Bayern

MANCHESTER CITY - REAL MADRID 1 - 1 (uk. 7 - 8)


Sažetak utakmice:

Nakon Paris Saint-Germaina i Borussije Dortmund, plasman u polufinale nogometne Lige prvaka izborili su i nogometaši Real Madrida i Bayern Munchena. Nakon fantastičnog prvog susreta u Madridu koji je završio 3-3, Manchester City i Real su u uzvratu na Etihadu nakon produžetaka odigrali 1-1, pa je pitanje putnika u polufinale razriješeno udarcima s bijele točke. Na koncu su bili uspješniji Španjolci, Real je slavio 4-3 uz promašenbe jedanaesterce Luke Modrića i Matea Kovačića.

Rodrygo je doveo goste u vodstvo u 12. minuti, a izjednačio je Kevin De Bruyne u 76. minuti. Prilikom "lutrije" jedanaesteraca kod Reala su zabili Bellingham, Vazquez, Nacho i Rudiger, a na suprotnoj strani Alavarez, Foden i Ederson. Kod Reala promašio je Modrić, a kod Cityja Silva i Kovačić. Joško Gvardiol je odigrao cijeli susret za City, Mateo Kovačić je ušao u igru u 112. minuti, dok je na suprotnoj strani Luka Modrić zaigrao od 79. minute.

VIDEO Modrić napušta Real, ali ostaje u Europi: Kapetan vatrenih je dobio fantastične ponude dva giganta'

Aktualni europski prvak Manchester City i najtofejniji europski klub Real Madrid treću godinu uzastopce odmjerili su snage u fazi na ispadnja Lige prvaka. Prošle sezone "Građani" su bili uspješniji u polufinalu osvojivši potom krunu, dok su u sezoni 2021/22. slavili Španjolci i također otišli do kraja. Ovoga puta slavio je "Kraljevski klub".

Obje momčadi do četvrtfinala su dogurale bez poraza, no jedan od ova dva velikana je morao je zaključiti svoj europski put, premda nakon ukupno 210 minuta igre nije bilo pobjednika, završilo je ukupno 4-4. "Kraljevski klub" je sjajno ušao u susret i već u 12. minuti je poveo. Vinicius je prošao po desnoj strani, ubacivši do Rodryga. Brazilac je pucao, Ederson je obranio njegov prvi pokušaj, ali ne i drugi.

Osam minuta kasnije City je mogao do izjednačenje, no Erling Haaland je pogodio prečku. U 27. minuti bila je nova opasnost za španjolski sastav. De Bruyne je pucao, no Lunin je lijepo obranio. "Građani" su dobili korner, Haaland je pucao iz skoka, ali je Lunin opet bio siguran.

U završnici prvog dijela pokušao je i Jack Grealish, ali je njegov udarac blokiran. Domaćin je nastavio s pritiskom i u nastavku i već u 47. minuti zaprijetio Grealish, ali bez uspjeha. U 70. minuti je ponovo puca Grealish, ali je Lunin još jednom izašao kao pobjednik. Pritisak "Građana" se isplatio u 76. minuti. Doku je ubacio s lijeve strane pred Realova vrata, Rudiger je loše reagirao kratko odbivši loptu na koju je natrčao belgijski veznjak pogodivši za 1-1.

U 82. minuti De Bruyne je imao još jednu veliku priliku, no sjajnu povratnu loptu je sa desetak metara prebacio preko gola. Do kraja susreta više nije bilo golova pa je susret otišao u produžetak. Najbolju priliku za domaćine u prvih 15 minute "overtimea" imao je Foden u 99. minuti, no nije dobro zahvatio sjajnu povratnu loptu Bernarda Silve.

GALERIJA Real slavio u drami penala! Unatoč Modrićevom promašaju, Madriđani su porazili prvake

Manchester City v Real Madrid - UEFA Champions League - Quarter-Final - Second Leg - Etihad Stadium
1/35

Real je zaprijetio u 105. minuti, Diaz je odlično ubacio za Rudigera, koji se nije najbolje snašao. U drugom produžetku City je nastavio pritiskati, međutim više nije bilo promjene rezultata, pa su posljednjeg putnika u polufinale razriješili jedanaesterci. Alvarez je doveo City u vodstvo, dok je Ederon obranio udarac Modriću. No, kapetana hrvatske vrste je izvukao Lunin obranivši iduća dva udarca Silvi i Kovačiću što se pokazalo presudnim. Bellingham, Vazquez, Nacho i Rudiger su potom zabili za Real, dok su kod Citya još bili precizni Foden i Ederson za konačnih 4-3 za Real.

Real Madrid će u u polufinalu igrati protiv Bayerna koji je u uzvratnom susretu četvrtfinala u Munchenu pobijedili Arsenal sa 1-0 nakon što je londonski susret završio 2-2. Pogodak odluke zabio je Joshua Kimmich u 63. minuti. Bavarcima, koji su šest puta bili europski prvaci, to je prvo polufinale nakon 2020. kada su i osvojili svoju posljednju krunu.


Prijenos uživo:

5. City - Rudiger zabija. Real u polufinalu.

5. City - Pucao je i Ederson. Pročitao je Lunin stranu, ali Ederson nema problema sa zabijanjem.

4. Real - Kapetan Reala, Nacho, poslao je Edersona u krivu stranu.

4. City - Foden izjednačuje bez većih problema.

3. Real - Vaquez je siguran. Real ponovo u vodstvu.

3. City - Promašuje i Kovačić! Lunin ga je potpuno pročitao!

2. Real - Bellingham nema problema sa zabijanjem.

2. City - Silva promašuje. Lunin ponovo spašava.

1. Real - Modrić je promašio penal! 

1. City - Alvarez je siguran!


120' + 2 - Gotovi produžeci! Pucaju se penali!

120' - Minuta nadoknade.

120' - Foden je progurao loptu na desnu stranu šesnaesterca za Alvareza. Argentinac puca ravno u ruke protivničkog vratara.

119' - Posljednje akcije na utakmici. Real uspjeva složiti ozbiljnije prilike, no većina ih jedva trči. Bellingham je napravio prekršaj u napadu pa legao na travnjak.

117' - Otvorio se Real u brzu kontru. Bellingham je pokušao proslijediti loptu i nastaviti napad, ali Gvardiol je presjekao važno dodavanje i spasio svoju momčad. Ostao je na trenutak na travnjaku, ali brzo se pridigao.

113' - Još jedan solidan napad Reala, završio je prizemnim dodavanjem u sredinu, ali presreo ga je Ederson. S druge strane je Doku dobro podvalio za Kovačića. Modrić ga nije ispratio, ali u posljednjem trenutku blokiraju njegovi suigrači.

112' - Napad Reala završio je udarcem Diasa, ali nema preciznosti. Akanji i De Bruyne izlaze, a umjesto njih su u igri Stones i Kovačić.

109 - Usporili su nešto igrači. Umor se osjeća na svima, ali City i dalje kontrolira posjed. Carvajal je sjeo i ne može nastaviti. Militao bi trebao ući umjesto njega.

106' - Počeo je drugi produžetak!


105' + 2 - Diaz je dao dobro dodavanje za Rudigera u kazneni prostor, ali branič se tamo našao nakon kornera. Nije uspio dobro regirati i rezultat na kraju prvog produžetka ostaje nepromijenjen.

105' - Dvije minute nadoknade u prvome produžetku.

103' - De Bruyne je uputio dalekometni udarac, ali Lunin boksa. Zatim Doku ubacuje, no vratar Reala je sjajno raspoložen večeras.

102' - Vasquez ulazi umjesto umornog Vinicusa. Napadač Reala se čini se ozlijedio. Polako je otišao s terena.

100' - Sjajan obrambeni posao Walkera. Prošlo je dodavanje Modrića prema Viniciusu, ali kapetan ga je ogradio i onemogućio da Brazilac išta napravi.

99' - Alvarez se dao u trk i ubacio prema sredini. Ipak, ne prolazi dodavanje. S druge strane Silva centrašutom pronalazi Fodena, no Englez promašuje loptu unutar peterca.

96' - Velika se gužva stvorila u kaznenom prostoru Reala. Doku je dodao za De Bruynea, no ovaj je propustio loptu do Fodena. Šut završava u bloku, a Mendy izbacuje u korner.

93' - Iznenadan i neugodan ubačaj Dokua. Nisu do lopte došli njegovi suigrači, no napad se nastavlja.

91' - Bellingham je naletio na rame Diasa i ostao ležati na podu. Izašla je liječnika služba i čeka se nastavak igre.

90' - Počeo je prvi produžetak! Alvarez je ušao umjesto Haalanda.


90' + 4 - Posljednji korner za City. Haaland dolazi do lopte, ali ide preko gola. Regularni dio je gotov, a nogometni spektakl u Manchesteru odlazi u produžetke.

90' + 3 - Slab šut Rodrija završava u sigurnim rukama Lunina. Sve je izgledanije da će utakmica ići u produžetke.

90' - Igrat će se četiri minute na Etihadu.

88' - De Buryne je ubacio na Haalanda. Bellingham nije uspio ništa protiv gorostasa, ali niti Haaland nije uspio skrenuti loptu.

84' - Diaz ulazi u igru. Ne čini se da je puno promijenilo ritam utakmice.

80' - Drže se za glavu igrači Cityja. Školskom je akcijom lopta završila pred vratima Reala, ali De Bruyne je iz peterca promašio čitav gol. Real ostaje na životu.

78' - Ušao je u igru Modrić! Acelotti mora spašavati svoju momčad.

78' - Velika obrana Lunina! Spasio je još jedan sjajan udarac.

76' - Slavlje na Etihadu! De Bruyne zabija za izjednačenje! Doku je dobro probio po lijevoj strani. Rudiger nije dobro očistio pred Luninom, a De Bruyne je pričekao loptu na prvoj stativi i gurnuo je u gol.

72' - Izlazi Grealish, a ulazi Doku.

70' - Nevjerojatna lopta Jacka Grealisha. Pucao je kroz noge Carvajala, ali Lunin brani. S druge strane je Carvajal izvrsno proigrao Valverdea koji centrira za Viniciusa. Dobro je reagirao Ederson i presjekao dodavanje.

66' - Rodri je proslijedio na stranu za De Bruynea, ali Belgijac loše ubacuje.

64' - Dobro se Silva izborio za prostor. Dodao je prema sredini ispred kaznenog prostora, ali lopta je pogodila u glavu glavnog suca. Prošao je ozbiljan napad Cityja bez pogotka.

61' - Gvardiol je gurnuo loptu ravno prema Haalandu koji je ostavlja za Fodena. Mladi Englez pogađa u loptu. Brzo je žuti dobio Gvardiol zbog prekršaja na Bellinghamu.

59' - Grealish je startao na Carvajala s leđa. Dobio je žuti karton, prvi među igračima domaće momčadi.

58' - Klasična akcija Cityja. Dugo su se približavaju golu, ali Rodri na kraju puca previsoko. Lopta odlazi nekome na južnoj tribini Etihada.

55' - Izvrstan skok Gvardiola. Uspio je prebaciti na drugu vratnicu, ali nitko od njegovih suigrača nije bio na njoj. Haaland je bio malo predaleko.

53' - Lunin je ponovo uspio obraniti udarac nakon kombinacije Grealisha i De Bruynea. Odbija se lopta do Fodena koji loše hvata loptu i Ukrajinac upisuje novu obranu.

52' - Žestok napad Cityja. De Bruyne je poslao lijepu loptu pred gol Reala za Haalanda, a Lunin je istrčao u prazno. Nacho je nekako stigao očistiti pred Norvežaninom.

47' - Grealish je dobro ostavio za Silvu koji ubacuje na Haalanda, ali odlazi u korner. Nakon izvođenja kornera Grealish poteže snažnim udarcem iz voleja, ali ravno u Lunina brani i ponovo spašava Real.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!


45' + 2 - Kraj prvoga poluvremena! Real vodi jednim golom prednosti. Zabili su rano i uspjeli odoljeti napadima.

45' - Dvije minute sudačke nadoknade na Etihadu. Foden je pokušao zaprijetiti iz daljine, no promašuje okvir vrata.

45' - Dugačka akcija Cityja završila je lijepim ubačajem Fodena na Silvu. Carvajal je ovoga puta spasio stvar. Nakon toga iz kornera De Bruyne je sjajno zapucao prema golu. Lunin jedva brani. Vrhom prstiju je dirao tu loptu.

41' - Stisnuo je ponovo City obruč oko Reala. Čak i kada uspiju presjeći dodavanje, City brzo vrati posjed. Utakmica je zaustavljena nakon što je na podu završio Rodrygo. Morao je izaći kako bi se utakmica nastavila.

38' - Prvi žuti karton na utakmici. Carvajal zbog prekršaja na Grealishu.

36' - Sjajno se De Bruyne probio među igračima Reala. Praktički od centra i poslao dijagonalu na lijevu stranu prema Grealishu. Krilo Cityja sustigli su igrači Reala, a on se odlučio za šut. Lopta pogađa vanjsku stranu mreže. 

33' - De Bruyne je ispucao još jednu snažnu loptu, ali nije bilo dovoljno preciznosti. Prilazio mu je Bellingham i Belgijac se odlučio potegnuti.

32' - Lijepo se sada prošuljao Grealish među braniče Reala. Kao da nisu očekivali da će zapucati. Carvajal je u posljednji čas postavio nogu koja je šut izbila u korner.

30' - Nevjerojatno brza tranzicija Reala. Vinicius je potegnuo i dodao za Valverdea. Ovaj se odlučio ubaciti, ali Gvardiol čisti njegovu loptu prema sredini.

28' - Zaprijetili su ponovo domaćini. Lijep ubačaj prema drugoj vratnici završio je na glavi Haalanda koji nije uspio unijeti dovoljno snage u udarac da svlada vratara Lunina. Dobiva redom zračne duele Norvežanin, ali pokraj Ukrajinca još teško prolazi.

27' - Fantastičan, precizan i snažan udarac De Bruynea s ruba šesnaesterca. Skinuo je Lunin, ali bila je to vrlo zahtjevna obrana.

27' - Grealish je ubacio na De Bruynea koji iz voleja pokušava zapucati, ali nije dobro zahvatio loptu. Lunin lako brani.

23' - Pobjegao je Vinicius na čas obrani Cityja. Uspio je dodati za Carvajala čiji šut uspješno blokira Gvardiol. Očistili su to domaćini, ali dosta nevolje im zadaju napadači Reala.

19' - Puno je sreće imao Real! Vratar je pročitao dodavanje De Bruynea prema Haalandu, ali nije počistio do kraja. Lopta je završila na glavi Haalanda koji gađa u gredu. Silva nije dobro reagirao na odbijenu loptu. Bila je ovo najbolja akcija domaći na utakmici.

17' - Stigao je sjajno Grealish loptu i ostavio je za Silvu. Portugalac ubacuje Haalanda koji puca glavom, ali malo preko okvira.

14' - Brzo su dogovorili domaćini, ali Rudiger čisti ubačaj Grealisha.

12' - Rodrygo zabija za vodstvo Reala! Došao je do lopte u petercu i pokušao iz okreta zapucati, ali vratar Cityja odbija. Nažalost po domaćine odbija se ravno u noge Rodrygu koji zabija svoj četvrti pogodak Cityju.

12'  - Pogreškom Fodena Real je uspio dobiti priliku za protunapad, ali De Bruyne sjajno izbija.

11'  - Prvi udarac Reala prema golu. Nisu se uspjeli gosti probiti bliže prema golu Cityja, no Camavinga je lijepo potegnuo s 20-ak metara. Ederson je bio na toj lopti i hvata je u ruke.

8' - Brza akcija Cityja. Akanji se probio u kazneni prostor i dodao za De Bruynea koji pokušava centrirati za Haalanda. Ipak, vratar Reala dobro čita namjeru i hvata loptu.

5' - Visok pritisak od strane Reala. Krenuo je City u napad, ali nesporazumom Grealisha i Gvardiola nije se puno razvilo.

2' - City je počeo pritiskati od prve minute, ali za sada nema napada niti s jedne, niti s druge strane.

1' - Utakmica je počela!


Sastavi

Real Madrid: Lunin; Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy; Valverde, Camavinga, Kroos; Rodrygo, Bellingham, Vini Jr.

Manchester City:Ederson; Walker, Dias, Akanji, Gvardiol; Rodri, De Bruyne, Bernardo; Foden, Haaland, Grealish


Najava susreta

Četvrfinale ove sezone Lige prvaka nastavlja graditi rivalstvo između Real Madrida i Manchester Cityja. Neke od najvećih zvijezda današnjeg nogometa stoje s obje strane, a među njima i tri Hrvata koji se ubrajaju u elitni red svjetskog nogometa. Za engleski klub tu su Joško Gvardiol i Mateo Kovačić koji su prošloga ljeta stigli u Manchester i polako, ali sigurno navikavali se na ambijent i momčad. Gvardiol je uz sve bolje performanse u obrani počeo i zabijati. Kovačić donosi svoje znanje i vještine u sredinu terena. Prije ovog susreta svladali su Luton Town s visokih 5:1 te tako zasjeli na čelo Premier lige. Moglo bi im to pružiti dodatno samopouzdanje u teškoj utakmici.

S druge strane stoji Real Madrid, gotovo tradicionalni vladar najvećeg natjecanja u klupskome nogometu. Trenutno sjede na prvome mjestu španjolskog prvenstva s uvjerljivom prednosti ispred Barcelone i Girone, a naznaka stajanja nema. Na krilima nove zvijezde Judea Bellinghama, ali i momčadi napunjene najvećim svjetskim talentima bore se za polufinale "svog natjecanja". Uz sjajan mladi talent, mogu posegnuti za iskustvom i stabilnošću igrača poput Luke Modrića, što se pokazalo kao dobitna kombinacija u najtežim situacijama.

Utakmica se igra na stadionu Etihad pa premda City u uzvrat ne ulazi s rezultatskom prednosti, na svojoj strani imaju domaći teren i publiku. Međutim, takvo što teško im može pomoći ukoliko protiv Real Madrida ne izađu u punoj spremi i s namjerom da se bore tijekom svake sekunde utakmice. Obzirom da su upravo tamo ispali i prošle godine, "kraljevska momčad" zasigurno ima motiv više da se u novom i pojačanom izdanju osveti svojim rivalima u nastajanju.

VIDEO Senzacionalna operacija 'Modrić u Dinamu'! Maksimirski klub oglasom u Marci pozvao Luku da se vrati

Komentara 4

Avatar southman
southman
00:03 18.04.2024.

Pep drži Greilisha dok ne umre na terenu a Kovačicu daje da puca penal. Znači jedino se mogao ocekivati poraz od Reala koji se branio sa 11 igraca.

PA
Pametanumoruludih
15:50 18.04.2024.

Odkada su Ramos i Benzema napustili Real Modric je preuzeo ulogu pucaca penala...jako neuspjesno.

CA
car100
00:11 18.04.2024.

i tako, pored toliko novaca nema engleskih klubova u polufinalu. A Nijemci imaju 2 kluba. Zanimljivo ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije