Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI NA KANTRIDI

Marijo Strahonja napravio je brojne pogreške, pogledajte koga je više oštetio

Mario Strahonja
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
05.04.2015.
u 17:00

Marijo Strahonja godinama se u HNS-u vodio kao zagrebački sudac. Prošao je zagrebačku školu suđenja, živio i odrastao u Zagrebu, a već godinama predaje i na jednom zagrebačkom fakultetu

Utakmica između Rijeke i Dinama ostala je u sjeni lošeg suđenja Marija Strahonje. Glavni sudac hrvatskog derbija griješio je na obje strane, svojim odlukama bitno utjecao i na konačni ishod susreta. A poslije utakmice na njegovo su se dijeljenje pravde žalili iz oba tabora...

Zanimljivo, Marijo Strahonja godinama se u HNS-u vodio kao zagrebački sudac. Prošao je zagrebačku školu suđenja, živio i odrastao u Zagrebu, a već godinama predaje i na jednom zagrebačkom fakultetu. No, onda se uz njegovo ime odjednom počeo pojavljivati - Zaprešić! A na taj način Strahonja je dobio mogućnost suditi dvoboje Rijeke i Dinama ili Hajduka i Dinama. Iako je, ponavljamo, riječ o zagrebačkom sucu...

Donosimo vam sve sporne detalje s odigranog dvoboja, pa pogledajte gdje je i na čiju stranu griješio Marijo Strahonja...

26. minuta - Zoran Mamić nakon utakmice naglasio je i detalj iz 26. minute kada Sharbini nakon "cepanja" Ademija nije dobio žuti karton. A nije ga niti zaslužio. Kapetan Rijeke jest neoprezno faulirao Ademija, ali Strahonja je pustio prednost, lopta je i dalje bila u posjedu modrih nogometaša. No, prekršaj Sharbinija nije bio oštar niti namjeran, pa tu nije niti bilo razloga za javnu opomenu.

36. minuta - Sigali je oštro i neoprezno startao na Balaja, siguno za žuti karton. No, Strahonja nije niti dosudio prekšraj za Rijeku.

37. minuta - Fernandes se s desne strane sjurio sam na Vargića koji je ipak bio prvi na lopti i vršcima prstiju ju izbio u korner. Marijo Strahonja opravdano nije pokazao na bijelu točku, već na korner za Dinamo.

38. minuta - Nespretni Lešković krivo je procijenio let lopte prilikom dugog dodavanja Pinta, a nje se u opasnoj zoni dokopao Henriquez. Ipak, Strahonja je dosudio prekršaj za Rijeku što je bila potpuno pogrešna odluka.

47. minuta - Marko Pjaca poentirao je za 1:1 nakon dodavanja Juniora Fernandesa. Riječani su reklamirali zaleđe, no mladi ofenzivac Dinama bio je u dozvoljenoj situaciji. Najbliži domaćem vrataru Vargića u toj je situaciji bio Matej Mitrović.

53. minuta - Jugović se s desne strane sjurio sam prema Eduardu, te pao nakon kontakta s gostujućim vratarom. Igrači Rijeke tražili su najstrožu kaznu, a Strahonja se nije oglasio. Televizijska snimka pokazuje kako je Eduardo prvi stigao do lopte.

>> Ostale sporne situacije pročitajte na Goal.com

>> Mamić: Sudac je napravio cirkus! Donose se odluke na našu štetu, a mi šutimo

Komentara 25

SB
sanjin.barkovic
18:02 05.04.2015.

kakav senzalisticki naslov. Navodite navodno brojne greške, a onda u daljnjem tekstu nabrojite dvije greške iz 36 i 38 minute koje uzgred i nisu direktno utjecale na rezultat. Po meni jedina i krucijalna pogrešna odluka bila je u zadnjoj minuti produžetaka kada je dosudio korner za Rijeku iako je bio aut. U nastavku te akcije Rijeka je izjednačila. Toliko i o teoriji zavjere Zapresic-Zagreb.

MI
micko3
18:48 05.04.2015.

Neshvaćam ćemu služe ovakve obmane čitateljstva, ispada da Strahonja u biti nije napravio niti jednu grešku.

Avatar kvaternik
kvaternik
19:23 05.04.2015.

Flak zašto se nisi potpisao pod ovaj pamflet....nemaš m...????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije