Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VL U AMSTERDAMU

Mamić zbog huligana ipak ostao u hotelu

BBB Amsterdam
Marko Lukunić | VLM
22.10.2009.
u 17:42

Amsterdamska policija najozbiljnije je shvatila dolazak jedne od najozloglašenijih navijačkih skupina u Europi.

Najuže središte grada, trg Dam, još od srijede navečer zaposjele su jake policijske snage kako bi spriječile moguće sukobe Ajaxovih i Dinamovih navijača.

Pristiglo 600 Boysa

Iako je napetost bila velika, do poslijepodnevnih sati nije bilo bliskih susreta, a buknule su dvije iskrice. Najprije je u jednoj od ulica nadomak trga policija preventive radi, iznenada okružila skupinu od 25 Bad Blue Boysa i pretresla ih, a nešto prije 17 sati policija je intervenirala ispred hotela Barbizon Palace kada su BBB naletjeli na skupinu Ajaxovih navijača.

Upaljene su rotirke, došli su specijalci, a sukobljeni navijači razbježali su se po okolnim ulicama. Inače, u Amsterdam je doputovalo 600 Boysa, dečki koje je odabrao Dinamo, bez policijskih dosjea, uglavnom nesklonih incidentima.

Temišvar se nije ponovio

Ipak, Amsterdam je za sve dinamovce zona visokoga rizika još od 1998. godine kada je u središtu Zagreba izboden jedan Ajaxov navijač. Zbog tog događaja, prije godinu dana dogodio se veliki navijački sukob na prilazu stadionu Arena.

U Amsterdamu su, srećom, izostale scene iz Temišvara gdje se nedavno vodio pravi ulični rat, a napadnut je i Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić. Poučen tim iskustvom, Mamić nije izlazio iz hotela Krasnapolsky, smještenom na trgu Dam, u kojemu su bili ljudi iz Dinamova vodstva i gosti kluba.

Među ostalima, bili su tu Zdravkov sin Mario, nećak Mislav, član Dinamova Izvršnog odbora Tomislav Marčinko sa suprugom, menadžer Predrag Rački, gradonačelnik Novalje Ivan Dabo, a svratio je i bivši Dinamov igrač Željko Petrović.

Komentara 3

RA
razočarani1
00:30 23.10.2009.

maraton,pa kaj ti huligani imaju kakve veze sa navijanjem.ja mislim da nemaju.........

MA
maraton
18:06 22.10.2009.

Kakav je to dopredsjednik koji se boji svojih navijača?

SC
ScarrFace
19:33 22.10.2009.

Ma, danas nije raspoložen za trčanje pred navijačima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije