Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet

“Lisice” brane naslov, Cindrić, Karačić i Čupić opasno napadaju

Luka Cindrić
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/2
25.08.2017.
u 08:31

Svjetsko klupsko prvenstvo igra se od 1997. godine. Do 2010. odigrala su se tek četiri turnira,a od 2017. do danas igra se svake godine.

Danas u Dohi počinje svjetsko klupsko rukometno prvenstvo. Na turniru sudjeluje osam momčadi, a Europu će predstavljati skopski Vardar, osvajač Lige prvaka i njemački Füchse, finalist Lige EHF-a, te Barcelona, četvrti sa završnog turnira Lige prvaka. Od hrvatskih igrača u Dohi će igrati Luka Cindrić, Igor Karačić, Ivan Čupić (svi Vardar), Marko Kopljar, Drago Vuković, Jakov Gojun (svi Füchse), Sandro Obranović (Al Sadd).U četvrtfinalu će igrati Al Sadd - Sydney, Füchse - Pinheiro, Vardar - Gaz i Barcelona - Esperance.

Svjetsko klupsko prvenstvo igra se od 1997. godine. Do 2010. odigrala su se tek četiri turnira,a od 2017. do danas igra se svake godine.

Najuspješniji klubovi, s po dva osvojena prva mjesta, su Barcelona, Ciudad Real i Füchse. Berlinske “lisice” su zadnja dva puta osvajale trofej. Zanimljivo je da se prvi Super Globe igrao u austrijskom Wiener Neustadtu, a treći u Kairu. Svi ostali u Dohi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije