Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
max predstavlja nogometne škole

Kvalitetan rad: Pleternica stvara igrače za Dinamo!

11.02.15. Pleternica, Pioniri NK Slavija Pleternica, zajednicka slike momcadi i akcije s treninga, posebno istaknuto trener Zeljko Buncic ii igrac NK Slavije Tomislav Valentic (19) Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/10
16.02.2015.
u 12:51

– Djeca su neumorna i vrlo predana radu. Prošle godine odradili smo čak 190 treninga, uz vrlo malo izostanaka. Ne volim govoriti o imenima, ali ipak bih posebno pohvalio Stjepana Matanića i Josipa Muškovića

protekla godina bila je za pleterničku Slaviju jedna od najuspješnijih. Osim što su seniori osvojili prvo mjesto u Trećoj HNL Istok i tako se približili ulasku u Drugu ligu, što bi bio najveći uspjeh u bogatoj klupskoj povijesti, i mlađi uzrasti ovog malog kluba iz Požeško-slavonske županije ostvarili su rezultate vrijedne pažnje.

Među najboljima u Slavoniji

Kadeti i juniori Slavije već gotovo dva desetljeća natječu se u Prvoj kvalitetnoj ligi Slavonije i Baranje, a prije nekoliko godina ondje su im se pridružili i stariji te mlađi pioniri. U školi radi pet trenera koji osnovnim nogometnim vještinama podučavaju 150 mladih nogometaša.

– Djeca su neumorna i vrlo predana radu. Prošle godine odradili smo čak 190 treninga, uz vrlo malo izostanaka. Ne volim govoriti o imenima, ali ipak bih posebno pohvalio Stjepana Matanića i Josipa Muškovića. Riječ je izuzetno nadarenim dječacima o kojima će se, uvjeren sam, još čuti – kaže trener mlađih pionira Željko Bunčić, inače profesor tjelesnog odgoja u pleterničkoj školi.

Unatoč tome što su jedna od najmanjih sredina u tom visokom rangu, rezultati su više nego zadovoljavajući. Jesenas su posebno blistali juniori koji su u Prvoj kvalitetnoj ligi Slavonije i Baranje osvojili treće mjesto, odmah iza neprikosnovenih Osijeka i Cibalije. Prava su klapa i svaku pobjedu proslave pjesmom. Za taj uspjeh velikim je dijelom zaslužan dolazak nekad poznatog igrača Kamen Ingrada Dalibora Bognara na mjesto trenera prve momčadi.

– Predvodnici te nadarene generacije su Bognarovi sinovi Roberto i Dino. Oni su za sobom povukli još nekoliko nadarenih igrača iz Velike, pa je, uz ono što smo imali otprije, stvorena doista krasna momčad. U Osijeku su nam rekli da dugo nisu vidjeli ekipu poput naše – kaže voditelj Slavijine nogometne škole Pero Čuljak.

Zapazili ih u Maksimiru

U Slaviji su posebno ponosni na dva ponajbolja nogometaša tog kluba, Tomislava Valentića (20) i Ivana Antunovića (19), koji su proveli uvodni dio pripremnog perioda u Dinamu. Nakon vrlo zapaženih igara i pogodaka, hrvatski prvak počeo se zanimati za pleterničke dragulje koji su uz blagoslov klupskog rukovodstva desetak dana trenirali u Dinamovoj drugoj momčadi pod trenerskom palicom Sretena Ćuka. Obojica su napadači, no, dok je Valentić majstor za slobodnjake, Antunović poput Mandžukića odlično igra obranu i za svoju visinu ima iznadprosječno dobar odraz i igru glavom.

– Za nas je velika čast što su se dva naša igrača našla na Dinamovu radaru. To je još jedan korak u osnaživanju izuzetno dobrih odnosa koje gaje naša dva kluba. Zasad su ostali u Pleternici jer se borimo za naslov prvaka, ali obojica su zadovoljili na probi pa je nastavak te priče na probi vrlo izgledan – ističe Čuljak, inače najpoznatiji nogometaš iz pleterničkog kraja, koji je godinama igrao u Prvoj hrvatskoj ligi.

>>Priča je objavljena u sportskom tjedniku Max!

>>Srnina drama u Ukrajini: Stalno sam na internetu, čekam da napokon završi rat!

Foto: VLm

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije