Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije šala

Kosovo želi da mu FIFA pokloni stadion na kojem će igrati Srbija

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Portugal v Ghana
Foto: ALBERT GEA/REUTERS
1/5
27.11.2022.
u 12:02

Po završetku prvenstva taj će stadion biti poklonjen nekoj od država članica FIFA-e. Kosovo se smatra jednim od favorita za dobivanje stadiona na kojem će svoj susret igrati Srbija i Švicarska.

Iako je FIFA u više navrata govorila da je protiv politike u sportu, ne mogu ju izbjeći. Tako da se politika s nacionalne razine podigla na internacionalnu kada su u pitanju nesuglasice Kosova i Srbije. 

Podsjetimo, srpski reprezentativci na dan utakmice s Brazilom razvili su u svlačionici zastavu na kojoj je Kosovo prikazano kao srpsko s natpisom "Nema predaje" nakon čega je FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group D - France v Denmark - Stadium 974, Doha, Qatar - November 26, 2022 General view during the match REUTERS/Peter Cziborra Photo: Peter Cziborra/REUTERS
Foto: Peter Cziborra/REUTERS

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Mexico v Poland - Stadium 974, Doha, Qatar - November 22, 2022 General view of Mexico fans outside the stadium before the match REUTERS/Hamad I Mohammed Photo: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS
Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS

U međuvremenu Kosovo je otišlo korak dalje i zatražilo od FIFA-e da mu pokloni Stadion 974, koji je izgrađen od brodskih kontejnera i modularnog čelika. Po završetku prvenstva taj će stadion biti poklonjen nekoj od država članica FIFA-e. Kosovo se smatra jednim od favorita za dobivanje stadiona na kojem će svoj susret igrati Srbija i Švicarska.

Stadion 974 završen je 20. studenog 2021., a deset dana kasnije na njemu se odigrala prva utakmica. Ime je dobio po broju kontejnera od kojih je sagrađen (974). Kapacitet ovog stadiona je 44 tisuće sjedećih mjesta, a trenutno se nalazi u Dohi. To je prvi montažni stadion u povijesti svjetskih prvenstava. Na njegovu mjestu bit će izgrađen park, a na njemu će se igrati i jedna četvrtfinalna utakmica.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: Kolinda ekskluzivno iz Katara: I kad sam uvjerena u pobjedu Hrvatske, dosta sam nervozna

Ključne riječi

Komentara 6

MI
Miko33
14:54 27.11.2022.

Pošto smo i mi sirotinja koja nije u stanju napraviti jedan pošteni stadion, trebali bi i mi stati u red za taj stadion.

RE
remarga
12:35 27.11.2022.

To tzv. Kosovo treba izbaciti iz FIFA-e i UEFA-e. Sramotno je njihovo ponašanje. I da, ja sam Hrvat, nemam apsolutno veze s prekodrinskim mitomanima.

RE
remarga
12:43 27.11.2022.

Mrtva trka tko mi je odbojniji izmedju Srbije i tzv. Kosova. Rekao bih ipak tzv. Kosovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije