Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFA bez milosti

Sprema se kazna za Srbiju! Pokrenut disciplinski postupak zbog zastave kojom svojataju Kosovo

Foto: FIFA
Autori: Vecernji, Hina
26.11.2022.
u 17:18

"Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je istragu protiv Srpskog nogometnog saveza zbog zastave izvješene u svlačionici prije utakmice s Brazilom na osnovu članka 11 Disciplnskog pravilnika i članka 4 Pravilnika Svjetskog prvenstva 2022", poručili su iz FIFA-e.

Međunarodni nogometni savez (FIFA) pokrenuo je istragu protiv Srbije zbog zastave izvješene u svlačionici te reprezentacije uoči utakmice protiv Brazila, a na kojoj je Kosovo prkazano kao dio te zemlje.

Fotografija iz srpske svlačionice sa spornom zastavom i natpisom "Nema predaje" naišla je na reakciju kosovske ministrice kulture, mladih i sporta Hajrulle Ceku koja je putem twittera poručila:

Foto: FIFA

"Sramotne slike iz srpske svlačionice iskazuju poruke mržnje, ksenofobije i genocida prema Kosovu tijekom Svjetskog prvenstva. Očekujem konkretne akcije FIFA-e s obzirom da je Nogometni savez Kosova punopravi član FIFA-e i UEFA-e", objavila je Ceku.

Oglasili su se i iz Kosovskog nogometnog saveza koji je član krovne nogometne organizacije od 2016. godine:

"Svjetsko prvenstvo je događaj koji bi trebao širiti radost i jedinstvo te slati poruke nade i mira, a ne mržnje. Tražimo od FIFA-e da poduzme mjere protiv takvih postupaka".

"Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je istragu protiv Srpskog nogometnog saveza zbog zastave izvješene u svlačionici prije utakmice s Brazilom na osnovu članka 11 Disciplnskog pravilnika i članka 4 Pravilnika Svjetskog prvenstva 2022", poručili su iz FIFA-e.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: Kek o Daliću, Srbiji, Hajduku i Livaji: Bez jednog igrača se ne može, znam što hajdučki puk želi

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Maryo
Maryo
17:31 26.11.2022.

Slažem se.

Avatar urok_eye
urok_eye
17:43 26.11.2022.

Kako ih je "prijatelj" Orban navukao... vidila žaba da je kljuse diglo nogu...

SO
Sofirisi
20:30 26.11.2022.

Svojataju Kosovo ? Novinar se malo zaigrao....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije