Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARAC ZA HRVATSKU

Kako će obrana Hrvatske izgledati bez Gvardiola? Dalić ima jednu dvojbu

Joško Gvardiol
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell
1/5
11.06.2023.
u 07:30

Gotovo sigurno mjesto startera ima Dinamov Josip Šutalo, a za drugo stopersko mjesto su u ovom trenutku pretendenti veteran reprezentacije, AEK-ov Domagoj Vida te 25-godišnji igrač Sassuola Martin Erlić

Još jedna nezgodna promjena dogodila se u kadru hrvatske nogometne reprezentacije uoči Final Four turnira Lige nacija. Mladi talentirani stoper RB Leipziga i prvotimac reprezentacije Joško Gvardiol neće konkurirati za nastup na turniru te će napustiti 'vatrene' kako bi se posvetio terapiji.

- Gvardiol će nažalost propustiti završnicu Lige nacija. Na okupljanje je stigao s ozljedom, a proteklih dana je proveo na intenzivnoj terapiji kako bismo mogli vidjeti bi li mogao biti spreman za završni turnir - rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak te dodao:

Pravo na poziv

- Nažalost, uza sve napore ustanovljeno je da ne može biti spreman do Final foura i stoga neće konkurirati za završni turnir. U dogovoru s klubom će odlučiti o terapiji.

Ne možemo se lagati, velik je to udarac za Hrvatsku uoči bitke za prvi trofej u povijesti naše seniorske vrste. Gvardiol se, posebice tijekom Svjetskog prvenstva prošle zime profilirao u glavnu hrvatsku kariku u obrani te najboljeg mladog eksponata koji naša reprezentacija nudi. S vrijednosti od 75 milijuna eura prema Transfermarktu daleko je najskuplji hrvatski igrač trenutno na tržištu, ali i najskuplji stoper na svijetu.

Kad na to dodamo činjenicu da se nedavno iz reprezentativnog dresa umirovio njegov partner iz Rusije, Dejan Lovren, dolazimo do situacije u kojoj ćemo prisilno doživjeti poprilično veliku, zapravo stopostotnu promjenu u stoperskim redovima. Gotovo sigurno mjesto startera ima Dinamov Josip Šutalo, a za drugo stopersko mjesto su u ovom trenutku pretendenti veteran reprezentacije, AEK-ov Domagoj Vida te 25-godišnji igrač Sassuola Martin Erlić, koji se u nekoliko navrata u reprezentativnom dresu pokazao sjajnim. To su ujedno i sva tri stopera preostala u kadru Hrvatske za završnicu Lige nacija.

Imamo dobre stopere

Kakav god stoperski par Dalić na kraju izveo na teren u Rotterdamu protiv Nizozemske 14. lipnja, Hrvatska će i dalje imati dovoljno kvalitetne pojedince u zadnjoj liniji za nositi se s Nizozemcima, iako to ne isključuje činjenicu da bi s Gvardiolom u kardu vatreni bili znatno moćniji.

Komentara 9

T2
Tomo_20
13:22 11.06.2023.

Naravno Erlica stavit sigurno ne Vidu majko mila!!!

PA
pajokola1
08:39 12.06.2023.

Kakva dvojba??? Pa Erlić je pokazao da je u rangu Šutala i Gvardiola.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
08:52 11.06.2023.

Neka Dalić obavezno stavi nekog iz hajduka, ionako se počeo ponašati kao da je njihov trener a ne izbornik reprezentacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije