Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud presudio

John Terry oslobođen optužbi za rasizam

john terry
AFP/Pixsell
13.07.2012.
u 17:10

– Iako su određene sumnje postajale, iskazi svjedoka upućuju na nevinost optuženog

Chelseajev nogometaš John Terry oslobođen je optužbi za rasizam. Podsjetimo, Terryja se teretilo da je prošle godine na utakmici protiv QPR-a rasistički vrijeđao Antona Ferdinanda. Međutim, sudac westminsterskoga okružnog suda u Londonu Howard Riddle oslobodio ga je optužbi.

– Iako su određene sumnje postajale, iskazi svjedoka upućuju na nevinost optuženog.

Sudac je u obrazloženju naveo da je Terry samo ponovio riječi koje je Ferdinand prije njemu izgovorio. Engleski mediji navode da je ključan svjedok bio Ashley Cole, tamnoputi suigrač Johna Terryja, koji je potvrdio da Terry nije rasist te je istaknuo da mu uopće nisu ni trebali suditi. Njegove riječi dodatno su dobile na značenju kada se u obzir uzelo da je on obiteljski prijatelj obitelji Ferdinand.

Komentara 2

OB
-obrisani-
20:43 13.07.2012.

ovo je idiotizan najgore vrste izgleda da su rasisit svi koji ne dopustaju da im "ovi" druge mrdaju zene, majke ili sestre, kads e pobune i vrate moraju odmah na sud, samo kaj europejci nisu u aziji i afriki vec su afrikanci dosli u europu i dolaze masovni traze i dobivaju azile-samo toliko.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
20:32 14.07.2012.

Ni malo cudno. Da je u pitanju Hrvatska, Ukrajina osude bi bile ostre i bez milosti, ali kad je u pitanju kapetan engleske reprezentacije, sasvim je nemoguce da ga osude za rasizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije