Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolski novinar otkriva

Doznali smo što Španjolci pripremaju Hrvatskoj: Navijači razočarani, a Olmo je po Enriqueovu ukusu

Euro 2020 - Group E - Spain v Poland
Foto: JOSE MANUEL VIDAL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
27.06.2021.
u 20:50

- Perišić je vrlo važna karika Hrvatske. Jedan je od najuravnoteženijih igrača i njegov je gubitak nesumnjivo dobra vijest za Španjolsku, kaže sportski novinar David Molaño.

Pred utakmicu osmine finala Eura između Hrvatske i Španjolske u Kopenhagenu svi smo ostali zatečeni s vijesti da ćemo tamo igrati bez Ivana Perišića. No, informacije iz naših redova svima su poznate, opcija je mnogo, navijači su se zagrijali i jedino što se čeka je sučev zvižduk za početak.

Zato smo odlučili saznati kakvo je stanje u Španjolskoj, kako dišu njihovi navijači, što se priča o Hrvatskoj... Odgovore na ta pitanja dao nam je tamošnji sportski novinar David Molaño.

- Hrvatska ima vrlo ozbiljnu momčad s visokokvalitetnim igračima. Posebice im se ističe Modrić, koji je imao sjajnu sezonu u Madridu i glavni je oslonac Hrvatske. Ako je Modrić dobro, Hrvatska je vrlo opasna i protiv Španjolske im se može vjerovati - kaže Molaño.

Kako je vidio igru Hrvatske, a kako Španjolske u grupnoj fazi?

-  Očekivalo se da će se Hrvatska kvalificirati u osminu finala uz Englesku. A Španjolska je pomalo razočarala jer se očekivalo da bude prva u skupini, ali nekoliko golova dovelo ju je do toga da bude druga.

Video - Fabijan Komljenović za Večernji TV: 'Volio bih da Luka Modrić ima bič'

 

Po mnogima je Španjolska favorit? Što vi kaže na to?

- Mislim da je Španjolska favorit, ali to će biti ujednačenija utakmica nego što se možda čini. Španjolska je pokrenula mnoge sumnje u gotovo svim svojim redovima i nema definiranih jedanaest, što potvrđuje izbornikove sumnje u njega samog.

Hrvatska je ostala bez Ivana Perišića koji je pozitivan na koronavirus. Olakotna je to okolnost za furiju.  

- Perišić je vrlo važna karika Hrvatske. Jedan je od najuravnoteženijih igrača i njegov je gubitak nesumnjivo dobra vijest za Španjolsku.

Koja postava Španjolske se očekuje da će u ponedjeljak istrčati u Kopenhagenu?

- Prvih 11 bit će vrlo slični onima koji su igrali protiv Švedske. Možda jedina promjena koja se očekuje bit će ulazak Llorentea u vezni red. Nesumnjivo je najupitniji Morata čiji nedostatak pogodaka šteti reprezentaciji. Teško postiže golove.

Dani Olmo nekoliko je godina proveo u zagrebačkom u Dinamu. Hrvatska mu je kao drugi dom. Kako se na njega gleda u Španjolskoj?

- Dani Olmo jedna je od najvećih vrijednosti koje naša reprezentacija ima. Ima cilj i puno kvalitete. Luisu Enriqueu je to jako po ukusu, iako postoje dvojbe hoće li startati, ali ako zaigra, može zabiti gol i dodavati između linija za napadače.

Koliko su ljudi u Španjolskoj 'zagrizli' za ovaj Euro koji se toliko dugo čekao nakon odgode?

- U Španjolskoj se puno prati reprezentacija, ali prve su utakmice izazvale malo razočaranja među navijačima. Općenito se misli da Španjolska nije među favoritima za osvajanje Eura jer se vjeruje da je naša vrsta ipak inferiornija od one Francuske, Belgije, Engleske...

Komentara 8

ČS
Čuvaj se senjske ruke
05:24 28.06.2021.

Ne može bez cirkusa. Takav je nogomet.

Avatar Roy Bean
Roy Bean
15:39 28.06.2021.

Bapske tračarije. Kaj je rekla baba Manda?

SI
sisavac
06:59 28.06.2021.

nakon što su čehi prošli dalje, više me ni jedna utakmica ne može iznenaditi. jučer portugal i belgija odigrali užasno lošu utakmicu, skoro da i nisu pucali po golu, naguravanje, teži prekršaji. mi protiv španjolaca imamo šanse samo ako španjolci budu totalno u blokadi. prestanimo se zavaravati, nemamo igru već jako dugo, dalić nema koga staviti u prvih 11, da povuče, pola igrača nam je rudara, razbijača tuđe igre, al oni ne stvaraju prilike. ostatak je ovisan o tome imaju li taj dan neku sreću ili ne. možemo danas briljirati, razbiti španjolce, a možemo i teško stradati. ja se lijepoj utakmici ne nadam. perišić? kakve veze ima što on neće igrati, pa nećemo igrati sa 10 igrača!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije