Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Dinamo je najveći pobjednik Dalićevog popisa za Euro

Velika Gorica: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Armenije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
01.06.2021.
u 21:13

Ta je Dinamova zlatna godina, čak i s izbornikom hajdukovcem (kako zlonamjerni često znaju bocnuti Dalića), iznjedrila čak petoricu reprezentativaca Hrvatske

U godini svoga povijesnoga iskoraka, Dinamo je postao najveći pobjednik Dalićevoga popisa za Europsko prvenstvo, koji je od jučer postao službeni. Ta je Dinamova zlatna godina, čak i s izbornikom hajdukovcem (kako zlonamjerni često znaju bocnuti Dalića), iznjedrila čak petoricu reprezentativaca Hrvatske: Livakovića, Petkovića, Oršića, Gvardiola i Ivanušeca.

Od toga su dvojica, Livaković i Petković, neizostavni članovi prve momčadi. Pogled u retrovizor otkriva kako će ovo biti najveći koncentrat Dinamovih igrača u hrvatskoj reprezentaciji još od antologijske 1998. godine, kada je Ćiro Blažević na Svjetsko prvenstvo u Francusku vodio čak šestoricu dinamovaca: Ladića, Šimića, Jurića, Jurčića, Marića i Prosinečkog. A na ovome će Euru biti izjednačen rekord iz 2012. godine, kada su, kao i danas kod Dalića, u sastavu Hrvatske bila petorica dinamovaca: Kelava, Šimunić, Vida, Vrsaljko i Badelj.

Međutim, Dinamova priča o Euru ne zaustavlja se samo na spomenutome kvintetu. Tu su još šestorica igrača koja su prošla sad već čuvenu Dinamovu školu, Brekalo, Badelj, Kramarić, Modrić, Lovren i Vrsaljko. Izuzmemo li sjajnoga mladoga braniča Gvardiola, sad već nogometaša Leipziga, najznačajnija Dinamova klasa svakako je vratar Dominik Livaković, pred kojim je drugo uzastopno veliko natjecanje, a tek mu je 26 godina. Jedini vratar u Dinamovoj povijesti kojemu je to uspjelo bio je legendarni Dražen Ladić (EP 1996., SP 1998.), čiji je Livaković legitimni nasljednik.

Ladić je, istina, kao Dinamov vratar bio i prvi vratar vatrenih na tim natjecanjima, dok je Livaković 2018. u Rusiji bio rezerva. Na žalost, taj Zadranin mačjega refleksa na Euru će posljednji put braniti za Hrvatsku kao Dinamov igrač. Njegova klasa bit će ovoga ljeta valorizirana u većem europskom klubu, pa ako jednoga dana i bude nadmašio Ladića, u Dinamu to neće doživjeti. Ladara je u njemu proveo 14 godina, skupio više od 800 nastupa, te svih 59 u reprezentaciji odradio kao igrač plavih. Takvoj privrženosti jednome klubu nikada nije iskazao niti jedan reprezentativac. 

Ključne riječi

Komentara 5

RO
roland
22:30 01.06.2021.

Dinamo je trebao biti okosnica reprezentacije. Livaković, Gvardiol. Petković, Oršić, Majer, Ivanušec, dodaš im još Brozovića Modrića, Kovačića. Vidu, Lovrena i Kramarića koji su isto Dinamovci, za izbornika staviš Zorana Mamića ili Bjelicu, najbolje jednog i drugog, tu su još Perišić, Rebić, Vlašić, Pašalić, napraviš dobru atmosferu i idemo. Dalić se već jako dugo izgubio.

IS
istina00
08:24 02.06.2021.

nije dinamo nikakav dobitnik nego hajduk jer dinamo je odigrao najbolju sezonu u povijesti i ako ti igrači ne zaslužuju u znatnom broju igrati u repki, onda nitko ne zaslužuje! a što se tiče igrača i ex igrača hajduka, oni su pravi dobitnici jer ih je dio ovdje zbog dalićevog sentimenta prema njima, a ne top forme... ponajprije mislim na juranovića, kalinića, a sve više i perišić koji je na 60-70% nekadašnjeg igrača i preko toga zbog godina više neće ići...jedno je motivacija, a drugo je realnost

UV
uvijekje
21:29 01.06.2021.

petković standardan u repki?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije