Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGOR PAMIĆ

Dalić mi je prijatelj, ali čini mi se da kod njega vidim strah i nesigurnost u očima...

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Češka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
20.06.2021.
u 07:00

Ovo što sam dosad vidio od naše reprezentacije na Europskom prvenstvu bila je stihija, žao mi je što to moram reći – rekao je Pamić.

Nije dobro i nitko ne može reći da je to kako naša nogometna reprezentacija igra bilo dobro. U dvije utakmice samo je mali dio jednog poluvremena na nešto sličio, ali to ni izbliza nije bilo dobro da bi se pobijedilo Češku i da se prije toga ne bi izgubilo od Engleske.

– U ove dvije utakmice vidio sam ono što sam gledao zadnjih mjeseci pa i godina. Ne mogu reći da je nešto bilo dobro kad nije bilo dobro, pa smijao bi mi se cijeli svijet – kazao nam je bivši reprezentativac Igor Pamić i otkrio što je primijetio:

– Dalić mi je prijatelj, ali moram reći da kod njega vidim nekakav strah, kao da mu u očima vidim nesigurnost. Cijela nacija gleda reprezentaciju, nije to klub i znam da mu nije lako, ali doista ne igramo dobro.

Englezi nisu ništa posebno

Ipak smo u drugom dijelu zabili Česima i igrali bolje.

– Da, bilo je bolje nego u prvom poluvremenu i bolje nego u utakmici s Engleskom, ali to nije to. Koliko smo samo hvalili Engleze, a nisam baš siguran da će oni daleko dogurati, pa Englezi nisu mogli ništa Škotima. Problem je što mi ne igramo dobro. Prošle su tri godine od Rusije, nema Mandžukića, Rakitića, ali Kovačić ima nešto što Rakitić nema, kao što Rakitić ima nešto što nema Kovačić. Imali smo tri godine da napravimo sve što treba. Sad kažu da ni Luka nije pravi, pa kako će i biti? U te tri godine morali smo organizirati igru da ne ovisi sve samo o njemu. Trebalo je sve uigrati u Ligi nacija, imali smo prilika za to.

Što se sada još može napraviti?

– Mogu reći samo ono što bih ja kao trener napravio. Stavio bih igrače na njihove prirodne pozicije, to je najmanje što trener treba napraviti, ostalo su taktički detalji, u kojoj zoni ćemo napadati, braniti se i slično. No, sad je pitanje kako će nakon dvije utakmice igrači reagirati.

Svima nam je bilo očito da Rebić ne može igrati kao središnji napadač, kao centarfor.

– Dobro ste rekli, ne može. No, bude li sad na svojoj krilnoj poziciji, tko zna kako će reagirati nakon što je u dvije utakmice bio središnji napadač. Volio bih i kad bi mi se objasnilo zašto su Brekalo i Perišić zamijenili pozicije, hvala Bogu da je Perišić u nastavku vraćen na lijevu stranu. Ono što sad očekujem je da igrači sami naprave taj “klik” u glavi. Energija u našoj momčadi nije dobra, od početka utakmice igrači dižu ruke, gestikuliraju, protestiraju, a nama treba mir – napominje Igor Pamić.

Žao mi je, ali ovo je stihija

Hrvatsku sada čeka Škotska, ključna utakmica u kojoj jedino pobjeda vodi u nastavak natjecanja.

– Očito je da nam nešto nedostaje, ali ja sad od dečki očekujem eksploziju. Imamo dobre igrače, dobru reprezentaciju, pa i odličnu momčad za suparnike kakvi su Češka i Škotska, iskusnu, s puno velikih utakmica u nogama koje su također donosile ovakve pritiske, naučili su igrati tako. Ovo što sam dosad vidio od naše reprezentacije na Europskom prvenstvu bila je stihija, žao mi je što to moram reći – zaključio je Pamić.

Dakle, na redu su igrači, oni su ti koji mogu vratiti optimizam svima nama, a sebe dobrom partijom i pobjedom nad Škotima napuniti potrebnim samopouzdanjem.

>> Pogledajte kako Hrvatska može proći s dva osvojena boda

Ključne riječi

Komentara 82

MD
mala_domejana
12:27 20.06.2021.

Svi ste vi najbolji izbornici iz svojih fotelja. Poslije Moskve Dalić vam je bio Bog a sad vam je neznalica. Pa zar ne vidite da se primadone, osim Modrića i još 2-3 igrača, šetuckaju po terenu i čekaju da netko nešto sam napravi. Čuvaju noge kao balerine jer su ih bogato unovčili po europskim kubovima. Pogledajte druge reprezentacije kako ginu za svoju zemlju. Ova je reprezentacija pošla naopako od kada je maknut crveno-bijeli dres koji je proglašen najljepšim dresom na svijetu. Jako je naivan onaj tko misli da je i to slučajno.

CO
Combravko
14:00 20.06.2021.

Neznam kako Vas nije sramota i stid razapinjat Dalića Pa zar ste zaboravili što je taj Dalić postigao prije 3 godine sa reprezentacijom Stvarno me je stid ponekad što sam Hrvat,da toliko nezahvalnosti pokazujemo prema nekome tko nas je doveo na sam tron svjetskog nogometa Jel bi to po Vama nekima naša reprezentacija uvjek morala biti u samoj završnici evropskog i svjetskog prvenstva,zar druge ekipe nemaju pravo na to

DU
Deleted user
10:33 20.06.2021.

Kibicerski pogled: igrati trebaju oni koji su gladni i željni plus Modrić i Perišić. Na pozicijama koje igraju. Pa i ako izgube, pljeskati ćemo njihovom trudu i trčanju. A ne da Modrić požuruje jednog Vrsaljka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije