Kontroverzni vratar

Borjanova baka o njegovoj izjavi da je Dalmacija srpska: Bila sam ljutita, tata mu je napola Hrvat

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Kanade u 2. kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
28.11.2022.
u 18:23

- Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli? - kazala je Štefica Borjan.

Milan Borjan, vratar kanadske reprezentacije, tijekom jučerašnje utakmice bio je zbog svojih prethodnih izjava na meti hrvatskih navijača.

Nisu zaboravili njegov odgovor na pitanje srpskog novinara: "Kako bi sebe opisao? Rođen si u Hrvatskoj, živiš u Srbiji, a braniš za Kanadu?"

– Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina – izjavio je svojedobno vratar Crvene zvezde.

No, te riječi nisu loše primljene samo kod hrvatskih navijača. One se nisu svidjele niti njegovoj baki koja živi u selu Kričke kod Drniša otkud je Borjan rodom.

- Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli? - kazala je za Novu TV Milanova baka - Štefica Borjan.

Na opasku reporterke kako se čini da u toj obitelji nema mržnje, Štefica Borjan je odgovorila:

- Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire.

Podsjetimo, Milan Borjan se nakon utakmice požalio kako se njegov telefonski broj masovno širio u WhatsApp grupama pa je tako dobio 2500 poruka hrvatskih navijača.

Video - Euforija u studiju Večernjeg: Tko je taj koji želi zlo reprezentaciji? Pogledajte sad strane medije!

Želite prijaviti greške?