Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNIŠTILA GA DROGA

Bio je slavan, bogat, igrao s Ronaldom i Šimićem, a sada jedva preživljava kao zidar

Fabio Macellari
Foto: Društvene mreže
1/2
01.10.2022.
u 16:33

Unajmio sam brod, doveo dvije Ruskinje, drogirao sam se. Klub je to otkrio i otpustio me, prisjetio se Fabio Macellari

Fabio Macellari bio je predodređen da postane nogometaš svjetske klase. Cilj je ostvario u 26. godini, kada je ovaj talijanski lijevi bek rođen u Sesto San Giovanniju prešao u Inter. Bio je to vrhunac karijere koja je potom vodila u pakao, nakon što je prvo igrač završio u kokainskoj ovisnosti, a zato se već s 30 morao oprostiti od profesionalnog nogometa.

Macellari danas ima 48 godina i radi kao zidar u talijanskom Amatriceu u građevinskoj firmi koja radi na obnovi općine Lazio razorene u potresu 2016. godine. Fabio tamo živi sa sinom Matteom, kojeg je njegova supruga Claudia dobila 2006., a brak je im je razoren prije mnogo godina.

Često se Macellari vraća u Cagliari, gdje je igrao u dva različita navrta i upoznao bivšu suprugu, a vraća se i u doline Piacentine gdje sječe drva u obiteljskoj šumi.

Sve za što se borio kao dječak i što ga je dovelo do slave u talijanskom nogometu sada je samo sjećanje.

- Moj dječački san? Imam neke vrlo snažne slike koje još uvijek imam ispred sebe - rekao je prije nekoliko godina u podcastu Luce Casadeija, pa nastavio:

- Onu utakmice na San Siru, gdje su me vodili da gledam derbi meč Milana i Intera. Sjećam se kada sam vidio igrače kako ulaze na teren pred punim stadionom San Siro, stvar koja mi je pala na pamet bila je 'i ja ću igrati ovdje'. Na kraju sam i zaigrao na San Siru, i to puno puta. No, trebao sam još puno više da nisam imao poroke.

Kada je uspio zaraditi prvi veliki novac, kada je svlačionicu u Interu dijelio s velikanima poput Ronalda, Seedorfa, Zanettija, Blanca, Vierija, našeg Šimića..., nogomet mu je  pao u drugi plan. Droga je nakon toga zavladala Macellarijem životom i pratit će ga i u sljedećoj fazi njegove karijere, povratku u Cagliari sljedeće godine.

- U trenutku povratka na teren s Bolognom četiri mjeseca i pol nakon operacije otišao sam u Porto Cervo za vrijeme praznika, unajmio sam brod, došle su mi dvije Ruskinje, tu je bila luda zabava i onda je raskinut ugovor s Bolognom, nakon što su u klubu sve saznali.

Priznao je da je nakon jedne utakmice prvo konzumirao kokain. Te noći je otišao i predsjedniku Cagliarija i ispričao mu se zbog svega.

Kada je igrao u Interu, zarađivao je ogroman novac, ali sve je potrošio na žene i drogu. Od profesionalnog nivoa se oprostio 2006. godine te je igrao za nekoliko niželigaša i počeo raditi sporedne poslove da zaradi da preživi.

Jedno vrijeme radio je kao konobar, zatim u pekari, a poslije toga i kao drvosječa. Sječom drva bi iz sebe izbacivao sav bijes kojeg je osjećao. Sada je zaposlen kao zidar.

- Plan je ostati u mojoj vikendici i preurediti dvije ili tri male sobe. Sretan sam zbog ovog što imam, odnosno nema potrebe svaki se dan voziti u Ferrariju ili jesti skupa jela u restoranu. Ja sam zadovoljan s ovime što imam. Tako je, kako je... - završio je Macellari. 

>> VIDEO: Goran Vlaović: Nacionalni stadion je veliki problem, Boban je otkrio da se na tome ozbiljno radi

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar drug Joža
drug Joža
11:24 02.10.2022.

Ajde bar si plaću potrošio na drogu i qrve, zamisli da si ga izgubio negdje

BE
Beyonder
18:52 01.10.2022.

Koga vraga objavljujete priče o propalim narkomanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije