Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETANE, POVEDI NAS!

Pogodite u kojoj zemlji Luka Modrić nikada nije predvodio Hrvatsku, a jako ga privlači

Hrvatska u Beču igra ključnu utakmicu s Austrijom za Final Four Lige nacija
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
30.09.2022.
u 12:28

Luka je najviše utakmica za vatrene odigrao na ruskom tlu, čak osam, a potom u Francuskoj i u Austriji po šest

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, 37-godišnji Luka Modrić, ostvario je u utakmici Lige nacija s Austrijom u Beču svoj 154. nastup za nacionalnu momčad, što ga učvršćuje na sedmom mjestu po broju nastupa među europskim nogometašima.
Ispred Luke samo su još rekorder Cristiano Ronaldo iz Portugala sa 191 nastupom, potom Španjolac Sergio Ramos sa 180, Talijan Buffon sa 176, Letonac Astafjevs i Španjolac Casillas imaju po 167, a Estonac Reim 157 nastupa.

Čudesne brojke

Uz Modrića, od navedenih samo su Ronaldo (rođen 1985.) i Ramos (1986.) još uvijek aktivni nogometaši, no Španjolac još od 2020. godine više ne dobiva izbornikove pozivnice. To još uvijek ne znači da je umirovljeni reprezentativac, jer Ramos nije objavio da se oprašta od Furije.

Luka Modrić u svojoj je 16-godišnjoj odiseji s reprezentacijom Hrvatske posjetio čak 39 zemalja: 37 europskih i dvije (Brazil, SAD) na drugim kontinentima. U studenome će na Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom prvi put osvajati i Aziju.

25.09.2022., stadion Ernst Happel, Bec, Austrija - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 6. kolo, Austrija - Hrvatska. Luka Modric. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL


Tih 37 članica Uefe (od 54, bez naravno Hrvatske) u kojima je Modrić nastupio su, abecednim redom: Andora, Austrija, Azerbajdžan, Belgija, Bjelorusija, Bugarska, Cipar, Danska, Engleska, Estonija, Francuska, Grčka, Gruzija, Irska, Island, Italija, Izrael, Lihtenštajn, Mađarska, Malta, Norveška, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Škotska, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina i Wales.

Zanimljivost je da na ovom zaista impozantnom popisu zemalja nema Nizozemske, države u kojoj će se igrati završnica Lige nacija, od 14. do 18. lipnja sljedeće godine. Možda i ta činjenica, uz naravno prestiž i vječiti poriv za pobjeđivanjem, bude dodatni Lukin motiv za produljenje staža u reprezentaciji.

Najviše igrao u Rusiji

Usput, Luka Modrić za Hrvatsku najviše je utakmica odigrao na ruskom teritoriju, čak osam: tri u Moskvi, dvije u Nižnjem Novgorodu, te po jednu u Kalinjingradu, Sočiju i Rostovu. Po šest puta nastupio je na francuskom i austrijskom tlu; u Francuskoj je četiri puta nastupio u Parizu, te po jednom u Lensu i St. Etienneu, dok je u Austriji četiri nastupa ostvario u Beču, te dva u Klagenfurtu. Po pet puta Modrić je za Hrvatsku nastupio u Engleskoj, te u Švicarskoj, gdje je u Baselu 2006. godine debitirao za Hrvatsku u utakmici s Argentinom.

15.07.2018., stadion Luznjiki, Moskva, Rusija - Svjetsko nogometno prvenstvo 2018., finale, Francuska - Hrvatska. Luka Modric osvojio je nagradu za najboljeg igraca Svjetskog prvenstva, a Kylian Mbappe, za najboljeg mladog igraca prvenstva. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL


Bude li zdrav, Cristiano Ronaldo ove će zime u Kataru postati prvi nogometaš koji će nastupiti na čak deset velikih turnira (po pet SP-a i Eura), do njega su legende europskog nogometa, Nijemac Matthäus, Talijan Buffon i Španjolac Casillas s po devet, a odmah do njih naš je kapetan kojega čeka već osmo (!) veliko natjecanje s Hrvatskom: bio je na SP-a ima 2006., 2014., 2018. i sada će 2022., te na EP-ima 2008., 2012., 2016. i 2021. godine. Na posljednja tri velika turnira s Hrvatskom je prošao skupinu; jednom s izbornikom Čačićem, dva puta sa Zlatkom Dalićem.

>> Pogledajte: Nevjerojatni Luka Modrić srušio rekord Christiana Ronalda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije