Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Željko Popadić: Za vrijeme ratnih godina par puta sam selio i uvijek sam sa sobom nosio svoje ploče, kazete i CD-ove

Foto: Privatna arhiva
1/12
09.02.2022.
u 07:00

Sve je počelo još 2014. godine kada je ideju o Muzičkom vremeplovu predložio vlasniku Rovinj FM-a. Njegov entuzijazam i ljubav prema radiju prepoznao je i naš žiri koji ga je nominirao za Večernjakovu ružu u kategoriji radijske osobe godine.

Željko Popadić (56), radijskog imena Dr. Doc, uspješni je stomatolog već 25 godina, no osim doktora stomatologije, iza nadimka Dr. Doc stoji veliki ljubitelj glazbe, a svoju ljubav implementirao je u tri glazbene emisije koje uređuje i vodi na Rovinj FM-u: Muzički vremeplov, Izvan okvira i Ex Yu fonoteku. A sve je počelo još 2014. godine kada je ideju o Muzičkom vremeplovu predložio vlasniku Rovinj FM-a. Njegov entuzijazam i ljubav prema radiju prepoznao je i naš žiri koji ga je nominirao za Večernjakovu ružu u kategoriji radijske osobe godine.

Nominirani ste za Večernjakovu ružu u kategoriji radijske osobe godine. Jeste li se nadali nominaciji? Što vam ona znači?

Pa, bio bih neiskren i lažno skroman kada bih rekao da nisam priželjkivao neko priznanje, nagradu, kako god se to zvalo. Istina je da mi nije uopće palo na pamet da bi to mogla biti Večernjakova ruža. Uvijek sam mislio da je to za “velike” dečke i cure s radija i televizije. Možda sam imao krivu predodžbu o maloj, lokalnoj radijskoj postaji koja teško da može parirati radio postajama koje se daleko čuju. Tako da me je ova nominacija zaista pogodila kao grom iz vedra neba! Baš sam sretan zbog toga! Nekako znam i osjećam da radim zanimljivu emisiju, traje to već 7 godina i najbolji indikator za to su moji slušatelji, pa je ova nominacija u stvari nagrada za njih! Interesantno je da sam se par tjedana prije nominacije šalio s mojim dragim kolegom Mariom Battifiacom s Radio Istre koji je nominiran za Zlatni Studio za najbolji radijski glas, i glavni konkurent mu je Robi Ferlin s Radio Rijeke. Njih dva su sjajni radijski voditelji i veliki su mi uzor i malo sam mu zavidio, moram to reći. I onda se desi da ja budem nominiran za još jaču nagradu, Večernjakovu Ružu, i to u konkurenciji s Turkijem, radijskom institucijom, a što mi je još draže, s mojim uzorom još od tinejdžerskih dana, Nanom Vlašićem, mojim dragim gosparom iz rodnog nam Dubrovnika.

Tko vam je prvi čestitao na nominaciji?

Prvi glas i čestitka stigla je od moje drage kolegice Suzane s RFM-a! Ona je bila toliko uzbuđena kao da je ona osobno nominirana!

Stomatolog, pa radijski voditelj. Kako je to počelo?

Dentalna medicina je profesija i poziv u koje je utkano mnogo ljubavi, naravno. Međutim, muzika je nešto s čim živim od svojih dječačkih dana. Strast prema radiju postoji iz vremena kada sam kao tinejdžer u Dubrovniku slušao muzičke top liste, od tada pamtim i glas Slobodana Vlašića i sanjario kako bi bio lijepo da ja jednog dana na nekom radiju imam neku svoju emisiju, muzičku naravno! Tome su pridonijele i emisije poput “Po vašem izboru” iz vremena Dražena Vrdoljaka i Ante Batinovića. Ta želja je u meni sazrela početkom 2014. kada sam vlasniku Rovinj FM-a, g. Igoru Frankoviću predložio ideju o Muzičkom Vremeplovu. On me je prvo pitao: Pa ti si doktor, zar bi ti to radio?! Ja sam mu odgovorio nešto u stilu: Ako ti ne smeta što sam doktor, ja bih to rado radio. :-)

Je li pretenciozno pitati koja vam je struka draža, u čemu više uživate?

Dentalnom medicinom se bavim već 30 godina, za sve što sam stvorio i imam zaslužna je upravo moja profesija, i još uvijek osjećam strast kada radim neke kompleksne stvari, ali muzika je ono što me prebacuje u neke više sfere. Vođenje radijske emisije mi dođe kao psihijatrijski kauč – u eteru se osjećam slobodno da kažem i ponešto osobno, pa čak i intimno i jako me to zabavlja.

Kako stvarate vremena za sve to? Ako se ne varam, igrate i tenis te da često sudjelujete na brojnim humanitarnim projektima i potpomažete raznim neprofitnim udrugama i projektima poput Udruge Down sindroma u Puli.

Da, volio bih da dan traje 48 sati. Od nekih stvari sam morao odustati, jer jednostavno ne stižem, kao npr. od klapskog pjevanja. Bio sam član mješovite Klape Rovinj nekoliko godina. Na žalost , ni tenis više ne igram iz istog razloga, interesi su se malo promijenili, a život je prekratak da se ne probam okušati u još nečemu. Neko vrijeme sam surađivao s pulskim Down Centrom, organizirali smo predivnu izložbu sa Stefanom Lupinom u Rovinju. Rado pomognem gdje mogu, to me veseli.

Što vam znači glazba? Što mislite o hrvatskoj glazbenoj sceni danas?

Glazba, ili kako ja volim reći – muzika, je skoro pa moj način razmišljanja i nešto što me je možda i oblikovalo više od bilo čega drugoga, nešto što me upotpunjuje. Samo ću vam reći da sam se za vrijeme onih ratnih godina par puta selio i uvijek sam sa sobom nosio svoje ploče, kazete i CD-ove, ne odjeću ili što drugo, već muziku! Mogu reći da sam ostao trajno obilježen muzikom iz 70-ih i 80-ih, uključujući i tzv. ex yu muziku, pa često u svojim emisijama sviram i uspoređujem muziku iz tog vremena s današnjom hrvatskom scenom. Ono što vas formira u mladosti uvijek vam je nekako najdraže, najbolje, međutim rado slušam i kupujem i najnovija domaća glazbena ostvarenja, ne toliko popularni mainstream koliko alternativu, domaći jazz, klape…Mislim da ovako mala zemlja ima jako veliki glazbeni potencijal.

Odakle ime “Dr. Doc”? Naravno, doktor ste stomatologije, ali kako je ime nastalo, zašto baš to ime za radio?

To ime mi je dala gospođa Dubravka Svetličić, danas ravnateljica rovinjskog Pučkog otvorenog učilišta, negdje 2007. kada sam u njenoj organizaciji bio DJ u rovinjskom MMC-u i kada smo napravili plesnjak za naše sugrađane. Trebalo je napraviti plakat i to najaviti i u medijima, pa je ona rekla da moram imati i neko ime, i rekla je: Neka bude Dr. Doc! I taj nadimak me prati od tada, rijetko me tko i zove imenom. :-)

Ako Ruža završi u vašim rukama, znate li već kamo ćete je smjestiti, hoće li stajati u redakciji, ordinaciji ili ćete ju ipak smjestiti doma?

Pa, prvo ću vidjeti može li se iskopirati pa da svugdje stavim po jedan primjerak! :-) Rado bih je stavio u ordinaciju, jer će je tamo vidjeti više ljudi, ali Rovinj FM zaslužuje da stoji u redakciji.

Ukoliko nam epidemiološke mjere dozvole, hoćete li doći na dodjelu Večernjakove ruže 18. ožujka i koga biste poveli sa sobom?

S velikim nestrpljenjem očekujem taj dan i želim povesti svoju suprugu, a ako bude moguće još nekoga, svakako moju ekipu s radija!

VIDEO>>Pogledajte tko je nominiran u kategoriji Radijska osoba godine za Večernjakovu ružu

Komentara 1

ZV
zvezdomor
09:13 10.02.2022.

A da si uzeo pušku i negdje branio a ne cjeli život bježao i sad se tim hvališ i očekuješ nagradu...hračččk...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije