Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dijeli savjete

Đokovićeva supruga iznenadila fanove: Žene ne mogu zatrudnjeti zbog problema sa zubima

Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
1/4
07.05.2020.
u 16:11

Đoković je video započela tumačenjem teorije da zdravlje usne šupljine utječe na plodnost, te da žene koje imaju problema sa zubima, imaju problema i s plodnosti.

Supruga tenisača Novaka Đokovića, Jelena, vrijeme u karanteni krati dijeleći zdravstvene savjete na društvenim mrežama. Važno je napomenuti da Jelena nije ni liječnica ni stomatologinja, a ovaj put je odlučila pratiteljima objasniti kako je neplodnost povezana s nedostatkom oralne higijene. 

Đoković je video započela tumačenjem teorije da zdravlje usne šupljine utječe na plodnost, te da žene koje imaju problema sa zubima, imaju problema i s plodnosti. Citirala je, naime, knjigu o holističkoj brizi za zdravlje autorice Nadine Artemis.
Nastavila je dijeliti savjete za higijenu usne šupljine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I u ovom live-u sam se potrudila da podelim sa vama neke ključne poruke koje sam izvukla iz razgovora sa Nadine. - izbegavajte korišćenje SPF faktora i krema za sunčanje jer je sunčanje korisno (umereno) i neophodno za zdravlje našeg tela i proizvodnju D vitamina - koristite prirodna biljna ulja pre/za vreme i posle sunčanja poput: kokosovog, jojoba, maslinovog, ulje od semena maline, kantarion; - jedite sunčevu hranu: zeleniš, paradajz, lubenica, turmeric, borovnice... Jer ono što jedemo utiče na to kako će naša koža da reaguje na sunce. - UVB zraci izazivaju opekotine i njih blokiraju kreme sa SPF faktorom (sintetičkim), medjutim crvenilo je naš prirodni način odbrane, naše telo nam govori da se sklonimo sa sunca a kreme za sunčanje blokiraju te zrake i taj proces ali ne i UVA štetne zrake i plus sprečavaju proizvodnju D vitamina; - najbolje je da koristite šešire i odeću koja vam pomaže u uslovima kada ste previše izloženi ; kao i zinq koji prosto odbija sunčeve zrake - zdravlje zuba: koristite uvek slanu vodu i sodu bikarbonu da ispirate usta, počnite da čistite jezik i desni sa posebnim četkicama; i ujutru i uveče se koristi konac za zube (uvedite i esencijalna ulja u rutine jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna i antiinflamatorna), mućkanje ulja u ustima je sjajno za upale desni.... - nežno perite zube, uvek sa mekanim četkicama jer kad grubo peremo to povlači desni. Pokret je “kiša pada, trava raste” kako kažu naši zubari klincima :) Njene knjige u kojima sve možete detaljnije da pročitate su: Renegade Beauty Holistic dental care by Nadine Artemis @livinglibations

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

 

"Koristite uvijek slanu vodu i sodu bikarbonu da isperete usta, počnite čistiti jezik i desni s posebnim četkicama; i ujutro i prije spavanja se koristi konac za zube (uvedite i esencijalna ulja u rutine jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna i antiinflamatorna), mućkanje ulja u ustima je sjajno za upale desni..." kazala je Jelena i iznenadila mnoge pratitelje tvrdnjama da higijena usne šupljine ima veze s plodnošću. 

Ključne riječi

Komentara 4

HR
hrza
17:17 07.05.2020.

Još jedan biser pored onih da je zemlja ravna ploča i da vakcine ubijaju. Kad će opet nastavit sa terapijom?

PR
pravednik2
16:45 07.05.2020.

Ipak ide: trudnoća kroz usta?

MA
Mary5
16:28 07.05.2020.

Od kad je ova postala ginekolog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije