Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarna sarajevska grupa

Veliki koncert Teške industrije: Proslavili 50 godina karijere uz brojne goste

Teška industrija u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski proslavila 50 godina postojanja.
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/52
02.02.2024.
u 00:13

Feštu Teške industrije uveličalo je čak 17 gostiju, a koncert su otvorili Elma Burnić i Admir Ćulumarević

Jedna od najdugovječnijih grupa u regiji, legendarna sarajevska Teška industrija, velikim je koncertom u Koncertnoj dvorani proslavila prvih 50 godina karijere. Bila je to prava rock zabava uz brojne glazbene goste i voditelja Enisa Bešlagića, koji je svojim humorom dao sarajevski štih. Teška industrija na istom je mjestu proslavila i 40 godina karijere, pa smo se na početku koncerta prisjetili velikana koji su nastupali prije 10 godina, a više nisu s nama - Arsena Dedića i Kemala Montena.

Feštu Teške industrije uveličalo je čak 17 gostiju, a koncert su otvorili Elma Burnić i Admir Ćulumarević s jednim od prvih hitova Teške industrije "Kolika je Jahorina planina". Pozornicu su onda preuzeli Ivica Propadalo i Vedad Hadžiabdić, koji su prije 50 godina osnovali ovaj bend, i pjevačica Lea Mijatović, koja je Industriji proteklih 15 godina dala novi pečat.

Uslijedili su pjesme "Šta ti je život", "Otkad nisi moj", te emotivna posveta Kemalu Montenu u pjesmi "Majske kiše". Kiki Rahimovski gostovao je na pjesmi "Glave radoznale", Nikša Bratoš i Muc Softić na "Pratim te u stopu", a Matija Dedić na "Jedini", pjesmi koju je napisao njegov otac Arsen. Propadalo se tada prisjetio jedne od brojnih Arsenovih šala, koji je jednom kazao kako "nitko ne zna pokvariti pjesmu kao Teška industrija". Goran Karan s Industrijom je izveo "Nikolu Teslu". Čuli smo i njihove verzije klasika "Nije htjela", "Ti si mi u krvi", "Bolje piti pijan nego star", "A i ti me iznevjeri", "Tugo nesrećo" i "Svijet u kojem živim", na kojoj im se pridružio Ivan Dečak. Sve su to pjesme s njihovog hvaljenog albuma "Bili smo raja", posvećenog sarajevskoj pop-rock školi. Najveću euforiju u publici ipak je izazvalo pojavljivanje legendarnog Halida Bešlića, koji je pola dvorane dignuo na noge izvodeći "U meni jesen je".

Teška industrija u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski proslavila 50 godina postojanja.
1/52

Posebni gosti bili su Samir Kadirić, Duran Šefko, Duško Mihaljević, Vanja Mrša i Lado Džaja, članovi Propadalovog prvog benda u rodnom Livnu, grupe Ars Nova. Propadalo je ispričao kako tada nije znao engleski, pa je pjesma koju je pjevao bila na jeziku koju je samo podsjećao na engleski. Dok je on pjevao, bas je preuzeo glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. Gosti iznenađenja na samom kraju koncerta bili su Dragi i Žika Jelić iz još jednog dugovječnog benda, beogradske Yu grupe, koji su otpjevali svoju "Čudnu šumu".

Feštu Teške industrije uveličali su i brojni gosti. Između ostalih podršku su im u publici pružili kolege Zdenka KovačičekLuka Nižetić, Matija Cvek i Jura Pađen,voditelj Joško Lokas, izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i drugi.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
11:45 02.02.2024.

Dakle,dernek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije