Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika završnica

Martin Kosovec pobjednik je četvrte sezone showa "The Voice Hrvatska"

Foto: HRT
1/27
27.01.2024.
u 22:10

Ana Širić, Luka Novokmet, Jakov Peruško Rihtar i Martin Kosovec bili su finalisti četvrte sezone showa  "The Voicea Hrvatska"

Pobjednik četvrte sezone showa "The Voice Hrvatska" je 18-godišnji Martin Kosovec. Odlučili su to gledatelji svojim glasovima, a drugo plasirana je Ana Širić dok su treće i četvrto mjesto zauzeli Luka Novokmet i Jakov Peruško Rihtar. U nastavku donosimo tijek finalne večeri.

Ana Širić, Luka Novokmet, Jakov Peruško Rihtar i Martin Kosovec bili su finalisti četvrte sezone showa  "The Voicea Hrvatska". U velikoj završnici večeras su nas jednim nastupom podsjetili kako je sve počelo (izveli su pjesmu s audicije), zatim su pjevali pjesmu koju su pripremili za posljednji solistički nastup u natjecanju, a svi finalisti zajedničkom izvedbom oprostili su se od gledatelja koji su ih podržavali tijekom "The Voicea Hrvatska".  Finalnu večer otvorili su svi natjecatelji četvrte sezone showa glazbenim brojem "Walking on sunshine" grupe Katrina & The Waves. Prvi je u finalnoj emisiji nastupio Jakov Peruško Rihtar koji je izveo pjesmu  'Arms of a Woman' Amosa Leeja s kojom je nastupio i na audiciji.

- Opuštenije je izveo, sigurniji je bio danas. Jakove tu smo gdje jesmo - to je to. Ponosan sam na tebe - poručio mu je mentor Dino Jelusić. Sljedeći je nastupio Martin Kosovec iz Vanninog tima koji je opet otpjevao pjesmu "My way" Franka Sinatre s kojom je nastupio i na audiciji.  - Nisam na audiciji čula još glas i pitala sam se jel moguće da će netko pjevati "My way" na audiciji i moguće je. Sad smo tu na kraju ovog showa, ali za nekog tko ima 18 godina sve je na početku. Bravo, Martine - poručila mu je Vanna. Ana Širić iz tima Damira Urbana nastupila je treća s pjesmom "If I can dream" Elvisa Presleyja s kojom je publiku i žiri zadivila na audiciji. 

- Ona je divna. Kad je čovjek sluša zaboravi da je u ulozi mentora i odnese te. Zavedeš sve tom pjesmom i jedva čekam da kad ovo završi ti snimiš svoju ploču da te mogu slušati svaki dan - poručio je Ani mentor Urban. Luka Novokmet, kojem je mentor Davor Gobac, nastupio je četvrti s pjesmom "You do something to me" Paula Wellera. - Luka je prošao sve testove koje je mogao, nije mogao to bolje otpjevati - poručio mu je mentor. Počelo je glasanje koje će trajati sve do pred kraj emisije. Nakon nastupa finalista Vanna i Dino Jelusić izveli su pjesmu "Please forgive me" Bryana Adamsa. U drugom krugu natjecanja finalisti su se predstavili pjesmama koje dosad nisu izveli u showu. Jakov Peruško Rihtar nastupio je prvi u drugom dijelu finala i izveo je pjesmu "Ostala si uvijek ista" od Miše Kovača. Dino je jako emotivno gledao njegov nastup. 

- Mentor treba psiho terapiju što prije. Jakov i ova pjesma su se dogovorili jučer ujutro, imali smo drugu pjesmu za live. Jakov sve što otpjeva pretvori u zlato. Došli smo do ideje da to bude ova pjesma i ne znam iskreno koji bi drugi pjevač pod ovakvim presingom osim Jakova tko bi u samo jedan dan mogao ovu pjesmu ovako izvesti. Jakov nikada ne zezne i to je predivno i zato vjerujem u njega i vjerovat ću u njega i nakon showa - rekao je Dino. 

1/17

Martin Kosovec izveo je pjesmu "Sjaj u tami" grupe Dorian Gray, a nakon njegove izvedbe svi su se mentori ustali i zapljeskali mu.

- Martin pobuđuje silne emocije i ljudi plaču kad ga slušaju kako pjeva i dobro da nisi toga ni svjestan. Veliki talenti imaju veliku odgovornost - rekla je Vanna sa suzama u očima. Ana Širić pjevala je "Da sam ja netko" od Indexa u drugom dijelu finala, a mentoru Damiru Urbanu oči su bile suzne dok je Ana svoju izvedbu privodila kraju. - Bit ću kratak; Hvala ti što si me izabrala kao mentora i druga stvar - jako sam ponosan na tebe - rekao je Urban. Luka Novokmet izašao je na pozornicu nakon Ane i otpjevao pjesmu Gorana Bare "Pokreni se".  Emocije su preplavile Luku nakon izvedbe i rekao je kako ne može vjerovati što se događa.

- Postoji ono što postoji, a postoji da si ti u finalu i da si super otpjevao Bareta i puno sreće, nadam se da će to puno bolje završiti nego što smo se nadali - rekao je Gobac. Damir Urban i Davor Gobac izveli su pjesmu "Moderna djevojka" grupe Film, a nakon njihove izvedbe voditeljica Iva Šulentić rekla je kako je glasanje završeno. Ana Širić, Luka Novokmet, Jakov Peruško Rihtar i Martin Kosovec zajedničkom izvedbom oprostili su se od gledatelja koji su ih podržali tijekom natjecanja te su izveli pjesme: "Sve što znaš o meni", "Sve smo mogli mi", "Ako priđeš bliže" te "Još samo večeras". 

 

Komentara 25

Avatar rubinet
rubinet
21:17 27.01.2024.

Kosovec je izniman .Ostali su dobri.

PR
pr1
22:57 27.01.2024.

Mali mora pod hitno snimit CD s najvećim hitovima Robića, Diklića, Vukova, Dedića...a onda Martina/Sinatre ... Pod hitno !

LE
Levanto
22:24 27.01.2024.

Mislim da je očekivan redoslijed. Mada je i Ana iznimna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije