Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro otvorenje

U Hrvatsku stiže prva Tvornica strave, a onda i njezin festival; sve to spremaju naša dva glumca

Foto: Privatna arhiva
1/12
21.05.2021.
u 07:00

Prva Tvornica strave u Hrvatskoj počet će raditi potkraj lipnja na čak šestotinjak kvadrata, a posjetitelji će moći u njoj uživati ne samo za Halloween, već i svakodnevno uz rezervaciju. Osim toga, na jesen pripremaju i prvi festival strave i užasa.

Nagazne mine, topovski udari, zračne puške, samostrel, motorna pila, električna stolica, giljotina, akumulatorska kiselina...

Prvi put kod nas

Sve to, ali i još mnoštvo toga što ledi krv u žilama bit će spremno prvi put u Zagrebu i Hrvatskoj u prvoj Tvornici strave. Njezini autori su naši komičari i glumci, Mario Petreković (48) i Rene Bitorajac (49).

– U posljednjih 12 godina scenografski i kostimografski kitimo i priređujemo zasigurno najatraktivnije tematske susrete za Halloween. Sam prostor to nameće i nudi, da ne kažem da vrišti za takvom stravičnom scenografijom i popratnim sadržajem takve tematike – kaže Petreković. Svi ti katovi, nivoi, sobe i katakombe na Radničkoj cesti 27 izvrstan su potencijal za tu svjetsku atrakciju, a obojica su ljubitelji prerušavanja, maskiranja i općenito, kako kažu, strave i užasa.

– Nažalost, u Zagrebu nemamo ni pošteni lunapark, ali uskoro ćemo imati tvornicu strave kakve se ne bi posramili ni najveći gradovi. S vremenom planiramo od toga stvoriti nezaobilaznu turističku atrakciju – ističe Rene kako je ideja nastala.

Rekvizitu su skupljali godinama, a njihov entuzijazam i Reneova inicijativa pokretač su te atrakcije. Naime, Rene je bio na brojnim Halloween partyjima kod Petrekovića u njegovoj tvornici Katran, a nakon što su puno puta razgovarali o sličnim stvarima, odlučili su se nešto i pokrenuti.

– Sad smo potpuno u tome jer želimo krenuti s krajem školske godine. Klinci ionako u Zagrebu mogu birati samo između kartinga i trampolina. Evo adrenalinske zanimacije koja će sigurno razveseliti i one starije. Naravno, samo hrabre – kaže Rene.

Jezivi rekviziti

Prva Tvornica strave u Hrvatskoj počet će raditi potkraj lipnja na čak šestotinjak kvadrata, a posjetitelji će moći u njoj uživati ne samo za Halloween, već i svakodnevno uz rezervaciju. Osim toga, na jesen pripremaju i prvi festival strave i užasa.

Svaka od prostorija bit će posebno uređena, a osim jezivih rekvizita plašit će nas brojni zaposlenici prerušeni u neke od naših najgorih noćnih mora. Na scenografiji još uvijek intenzivno rade, a Rene otkriva i da će se postave Tvornice strave, odnosno uređenje, tematski mijenjati. Za početak, kaže, idu s jednim općenitim, ali domišljatim stravičnim elementima.

Tu su osim već spomenutog i bengalke, aparati za varenje, tokarski strojevi, maljevi, bejzbolske palice, detonatorske kapisle, freze, satare.. Obojici je to inspiracija još iz najmlađih dana, ali i hororci i druge kuće strave koje su posjećivali.

– Dodatno smo inspirirani najviše padom proizvodnje i uništavanjem i propadanjem tvornica i industrije ratnih devedesetih. Ovo je nova, “stravična industrijalizacija”, pokret za preokret – najavljuje Mario.

Konkretno, radi se o mjestu na kojem je nekad bila Zagrebačka industrija abraziva, a njima je cilj dati joj novi smisao. Posjetitelji te atrakcije bit će, najavljuje naš komičar, ugodno neugodno iznenađeni, a nakon tog iskustva više ništa neće biti kao prije.

VIDEO>> Albina se oglasila nakon što nije prošla u finale: "Sve se događa s razlogom!"

Komentara 2

FR
frižider
11:42 23.05.2021.

Toliki zabavni komičari da okrećem program čim te ugledam. Naporni uhljebi

V6
Valentina@63
06:50 17.06.2021.

Koliko je to potrebno klincima uz toliko agresivnih igrica na mobitelima, playkama, kompovima....samo nam još fali Tvornica strave za svakodnevne ideje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije