Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUDIE STYLER

Stingova supruga kao Cezarova ljubavnica

19.06.2009.
u 12:04

U utorak na Drugome programu počinje mini serija “Carstvo”. Raskošna je to ekranizacija sudbine Rimskog Carstva, kao i priča o jednoj od njegovih najznačajnijih i najkompleksnijih osoba – Marku Antoniju.

Za prikaz te kostimirane pripovijetke na malim ekranima utrošeno je više od pedeset milijuna dolara, a iako u njoj glume kvalitetni američki i britanski glumci, najzanimljivije lice je Trudie Styler. Najpoznatija kao dugogodišnja supruga pjevača Stinga, Trudie se glumom bavi već 35 godina, a u “Carstvu” igra Serviliju, ljubavnicu rimskog cara Julija Cezara i majku njegova ubojice Bruta.

Radnja serije započinje u Rimu 44. godine prije Krista. Nakon trijumfa u Španjolskoj osvajač Julije Cezar vraća se zapuštenoj i osiromašenoj Republici i korumpiranu Senatu. Bliži se 15. ožujka i prolit će se mnogo krvi. Samo nekoliko dana poslije kobnog datuma, okružen svojim urotnicima među kojima su i Kasije i Brut, Cezar zadobiva 23 uboda nožem...

Osim što se serija može pohvaliti luksuznim interijerima i raskošnom kostimografijom, važno je spomenuti i njezinu autentičnost. Pritom ne mislimo samo na povijesno utemeljene činjenice, kojih su se tvorci serije striktno držali, već i na to da su se u svim scenama koristili pravi mačevi. Bila je to odluka trojice redatelja u cilju “boljeg umjetničkog dojma”, a iako je tijekom snimanja ozbiljnije ozlijeđen glumac Jonathan Cake, nisu odustali od tih “gladijatorskih” ideja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije