Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba nam zakon

Šest mjeseci nakon potresa Bojana Gregorić upozorava: Krov se ne tiče samo onih koji stanuju na tavanu!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
14.10.2020.
u 16:30

Ispod ovog dnevno prolazi stotine ljudi! Zašto nema barem skela na svim spornim mjestima, kao zaštita naše djece prvenstveno? Padaju cigle s vrha zgrade, pripazite. Ugao Boškovićeve i Draškovićeve., pokazala je na svom Instagramu Bojana fotografije s ugla ove dvije ulice.

Prošlo je više od šest mjeseci otkako je Zagreb pogodio snažan potres zbog kojeg su mnogi stanovnici centra metropole morali iseliti iz svojih stanova jer u njima više nije sigurno živjeti. Opasnost i dalje prijeti sa zgrada koje su stradale u potresu i na to je upozorila i glumica Bojana Gregorić Vejzović i objavila je na Instagram storyjima zgrade koje nisu zaštićene skelama a s kojih padaju dijelovi i cigle.

- Ispod ovog dnevno prolazi stotine ljudi! Zašto nema barem skela na svim spornim mjestima, kao zaštita naše djece prvenstveno? Padaju cigle s vrha zgrade, pripazite. Ugao Boškovićeve i Draškovićeve. Osvanulo je sunčano zagrebačko jutro koje je otkrilo sve rane ovog grada. Šest mjeseci nakon potresa iščekujemo zakon o sanaciji i očuvanju glavnog grada Republike Hrvatske. Ove slike bole jer pokazuju da mnoge stvari stoje. Kada ćemo imati zakon koji će stanare obvezati na održavanje nekretnine? Vanjski dijelova koji su obveza svakog suvlasnika, predstavljaju danas opasnost za sve nas dok idemo na posao, u nabavku ili kod doktora. Do tada omogućite nam siguran auto i pješački promet u samom centru glavnog grada Republike Hrvatske.- napisala je Bojana ispod svojih objava. Upozorila je kako je potreban zakon koji bi obvezao stanare zgrada da vode računa o zgradama u kojima žive, a ne samo o svojim stanovima.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

- Molim za zakon koji će stanare obvezati na sudjelovanje u sanaciji zgrada u kojima žive! Krov se ne tiče samo onih koji stanuju na tavanu! Balkoni su dio fasade i obveza svih stanara. Ovakvo stanje grada je neodrživo. Stanovanje u centru glavnog grada Republike Hrvatske, treba zakon kojim će stanari pri kupnji stana u centru ukazati da su sposobni sudjelovati u sanacijama i održavanju svioh potrebnih dijelova zgrade. Stan nije samo vaših 50/70 kvadrata stan je dio zgrade koju ste/smo dužni održavati. Takvim zakonima su svoj prekrasan stoljetni centar spasili u Beču, Pragu, Budimpešti... - poručuje glumica.

Komentara 5

JM
juretic.milan
17:13 14.10.2020.

Većina stanara Donjeg grada je do tih nekretnina došla po milosti KPJ, a nakon toga im je krepala država te nekretnine koliko toliko održavala. Nisu oni navikli brinuti o ničem, a podsvjesno to niti ne smatraju svojim. Samo to nikad neće reći na glas.

JJ
jjurica
16:56 14.10.2020.

Ni siromaštvo se ne bi trebalo ticati samo siromašnih pa nitko ništa ne poduzima!

Avatar Briselska junačina
Briselska junačina
16:49 14.10.2020.

To je ona fino odgojena drugarica koja u javnosti pokazuje srednji prst?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije